Nu jävlar

I morgen begynner "ulverettssaken". WWF går til rettssak mot Staten og krever ny ulveforvaltning.
Vi har jo sett det gang på gang. Staten makter ikke å gjøre oppgaven sin, nemlig å beskytte utrydningstruede dyrearter. 
WWF gjør det eneste riktige. De ansvarlige må stilles til ansvar.



Jeg er så spent på utfallet av denne saken. Jeg er forbanna på den behandlingen våre bjørner, gaupa, jerven og ulven har fått den siste tiden. Alle våre fire store er fredet og utrydningstruet. Likevel, når vi skriver 2018, skytes bjørnen straks den har våknet fra dvalen, jervevalpene blir dratt ut av hiet og drept før de har fått åpnet øynene sine, gaupene blir jaget av hunder og skutt og hele ulveflokker har blitt utslettet. 

Jeg er fremdeles rystet til langt inn i sjelen etter jakten på Osdalflokken og Julussaflokken nå i vinter. To ulveflokker, som var genetisk viktige for ulvebestanden i Norge, ble jaktet på av hundrevis av skytekåte jegere. Det verste er jo at disse ulveflokkene ikke en gang utgjorde noen trussel mot beitedyr. Det var elgen det dreide seg om.
Som så mye annet er det penger det handler om. Penger og egeninteresser.
Og naturen taper. Gang på gang. For hvem driver lobbyvirksomhet på vegne av naturen?

Tap av artsmangfold er en av de største utfordringene som verden står overfor. Rike Norge går IKKE foran med et godt eksempel. Tvert i mot så makter ikke norske myndigheter å ivareta vernet av naturmangfoldet.
WWF sier nok er nok.

Så pinlig for den norske stat. Ulven ble fredet i 1973. Likevel er den fremdeles kritisk truet, altså den har ekstrem høy risiko for å dø ut fra norsk natur. Rovdyrpolitikken i Norge sørger for at ulven er permanent kritisk truet.
Slik går det når Stortinget har klart å få vedtatt et politisk bestandsmål som verken tar hensyn til ulvens bestandsstatus eller naturens behov.
Så norske myndigheter mener da det er helt greit å skyte over halve bestanden, straks vi er over det kunstig lave bestandsmålet. På den måten kan ulven holdes nede på et kritisk truet nivå.
For en holdning norske politikere har overfor ville dyr, som naturlig hører til i vår natur og som er en del av økosystemet.
Galskap.

WWF er nødt til å vinne denne rettssaken. Norge trenger sårt en ny rovdyrforvaltning.
Jeg kan ikke skjønne annet enn at den norske stat har brutt mange lover gjennom den hårreisende behandlingen av en kritisk truet dyreart.

Vinner staten så vil det være et klarsignal om at jakten på våre utrydningstruede rovdyr kan få fortsette i samme stil.

La oss tro at nok er nok og at VERN av dyrearter og natur må bli bedre ivaretatt fremover.
Det trenger naturen. Og vi trenger naturen.
Den djevelske behandlingen av våre rovdyr må stoppe NÅ!

Nu jävlar, nu kör vi!!




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring