Naturen er under angrep.

Krigen mot natur og dyreliv tilspisser seg. Nok en gang går Rovviltnemdene til kraftig angrep på ulvebestanden vår.
Nå skal hele tre flokker INNENFOR ulvesonen tas ut. i tillegg skal 12 ulver utenfor sonen tas ut. Vi har ca 65 ulver her i landet. 
Når man først åpnet for å ta ut flokker innenfor ulvesonen, så kjører Rovviltnemdene på.  Når man først har gitt de en finger, så tar de hele hånda. 
Mye vil ha mer og fanden vil ha fler. 
Ulvebestanden skal knekkes. Rovviltnemdene har en klar agenda. Ulvesonen er ikke lenger forbeholdt ulvene. Også her skal de vike for menneskers interesser og behov. Rovviltnemdene kan slå i bordet med at vi er over det tullete lave bestandsmålet som Stortinget har satt. Det de ikke tar med i sine vurderinger er at ulvebestanden er preget av innavl og er en truet dyreart. Når situasjonen er motsatt, så snakker ikke Rovviltnemdene høyt om bestandsmål. Bjørnebestanden har i mange år vært UNDER bestandsmålet, men da er visst ikke dette bestandsmålet så nøye. Vi har vært vitne til en bjørneslakt uten like i sommer.
Er det virkelig noen som synes disse Rovviltnemdene gjør jobben sin bra, med unntak av de som tjener på å få fjernet rovdyra for sin egen vinnings skyld?
Rovviltnemdene har med dette utspillet vist en gang for alle at de ikke er skikket til jobben de er satt til. Rovviltnemdene må bort!



Skal man le eller gråte? Lever vi eller lever vi ikke i en tid der natur og dyreliv er under hardt press og bør vernes i mye større grad? Har vi ikke mottatt noen FN-rapport som beskriver hvor alvorlig tilstanden er for natur og dyreliv på jorda? Står vi ikke ovenfor en masseutryddelse av arter? 

Jo, selvsagt gjør vi det. Det er bare Rovviltnemdene som hopper bukk over det og gjør det som passer dem. Rovviltnemdene er udemokratisk og direkte ødeleggende for våre utrydningstruede rovdyr. Mange av medlemmene i Rovviltnemdene har direkte eller indirekte forbindelser med beitenæringene eller jakt. Det er helt horribelt av Norge at vi ennå har en slik ordning, der næringsinteresser og særinteresser i praksis styrer forvaltningen. Det er snart på tide å rykke huet ut av 1800-tallet og få på plass en kunnskapsbasert forvaltning. 
Men det blir vel for mye for langt når vi tydeligvis har Regjeringspartier som bryr seg døyten om natur og dyreliv. Slik kan utryddelsespolitikken få fortsette i fred og ro. 
Dette er heller ingen sak som engasjerer mannen i gata, så da går det den veien høna sparker med våre rovdyr. 
Rovviltnemdene viste i grunnen fingeren Ola Elvestuen ved å vedta dette horrible vedtaket. De vil ta ut Letjenna flokken som Ola Elvestuen besøkte for en tid tilbake. Ulvemotstandere koser seg med at nå skal de ta ulvevalpen Balder som Elvestuen fikk holde og "kose" med. Det gjenstår og se om Elvestuen har har baller nok til å svare de. Ulvemotstandere vil selvsagt påstå at Elvestuen er inhabil siden han har fått et "forhold" til Letjenna flokken. Noe så dumt. Elvestuen må ikke gjøre knefall for dette tullet og denne taktikken.



Jeg håper du bryr deg om de ville dyra i Norge. Jeg håper du bryr deg om å verne natur og dyrearter. Jeg håper du innser at vi må ha intakte økosystemer her på jorda, men at vi er på god vei til å ødelegge dette. Dette må stoppes. 
Jeg håper at du synes nok er nok. Jeg håper du synes at miljøvern er noe som bør stå i høysete fremover og at vi er avhengig av at det skjer endringer.
Da skal du huske på at det er valg og valget er ditt. Jeg håper du stemmer på et parti med en troverdig miljøpolitikk. 

Vi må stoppe naturkrisen. Det er viktig at Norge som et rikt og opplyst land går foran å tar vare på sine truede dyrearter. Det blir helt forkastelig å fortsette slik vi gjør nå. Norge er nødt til å ta sitt ansvar. 

Lørdag 26. oktober er det Folkets markering for de ville dyrene i Oslo. Jeg håper du stiller for dyrene.

Jeg avslutter innlegget med et dikt som passer som aldri før. Dessverre. Naturen vår er under angrep. Det er vi folket som må slå angrepet ned. Dyra kan ikke forsvare seg. Det eneste de kan gjøre er å flykte, men vi er for mektige. DU må slå angrepet ned!

Stå vakt om naturen!"

av Theodor Caspari 
Stå vakt om naturen! Slå angrepet ned!
Dem opp mot de hissige hjerner! -
La fjellvidda hvile i soldagens fred -
i dryss av de evige stjerner! -
   Slå døgnets urolige røster med bann!
   Lys fred på de tagale lier!
Gi Noreg et lysende "Ingenmannsland"
hvor skapningens herre tier! -

Et rike hvor rypa kan duke sin disk
i fred for den lurende snare,
hvor rugda kan tiske med vier og brisk
og orre fortro seg til hare. -
   Hvor sneppa kan rede sin lønnlige seng
   når avskjedens time er nære,
og heilo kan stemme sin sorgfulle streng
og te ham den siste ære. -

Hvor fjellsjøen drømmer i glitter og glans,
og gjøken kan lyse til messe,
hvor tranen kan trede sin selsomme dans,
og elgen kan fredelig gresse -
   Og slipp så den ærlige bamse til fjells
   og ens ikke bondens besværing!
Og liver han opp med sin gråbrune pels,
så gi ham en sau til fortæring.

Det kommer en dag da den syke kultur
vil fylle all verden med vånde,
en dag da maskinenes dunster og dur
vil døyve og kvele din ånde. -
   Den dag vil du hilse det lukkede land
   og signe de fredede flyer
med rykende storm over ensomme vann
og sol gjennom drivende skyer. -

Stå vakt om naturen! Slå angrepet ned!
Dem opp med de hissige hjerner!
La fjellvidda hvile i soldagens fred -
i dryss av de evige stjerner! -
   Da fanger du stillhetens lydhøre sinn
   og drømmer med alt hva som lever,
da hører du Guds, den allmektiges trinn
så tyst over vidden han svever. -

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring