Hvordan våger dere?

Modige og tøffe Greta holdt i dag en tale i FN. Hun satte pekefingeren mot verdens ledere og spurte hvordan de våget og la være å ta de nødvendige grepene når det gjelder klimaendringene. Det er ikke bare verdens ledere som svikter. Noen har gjort det til sin oppgave å så tvil om klimaendringene. Den ene konspirasjonsteorien kommer etter den andre når det gjelder Greta Thunberg og hennes budskap til verden.
Ja, hvordan våger dere? Dere som gjerne er over 50 + og kaller dere klimafornektere eller klimarealister. Dere nekter å høre på forskning og fakta fordi det passer dere, men finner en og annen anti-klimaaktivist og lene dere på. 97 % av verdens ledende klimaforskere advarer oss. Vi må gjøre noe med CO2 utslippene. Dette går galt avsted. Men nei da, dere skal ikke forandre noe og dere har ikke gjort noe galt. Verden kan kjøre på videre.
Ekstremvær herjer på kloden, økosystemer kollapser og vi står overfor en masseutryddelse av arter. Likevel så gjør vi ingenting galt? Vi står KUN overfor naturlige endringer i klimaet. Klimaet har jo endret seg før. Jo, men aldri så fort og aldri har det vært klimaendringer over hele jordkloden samtidig.
Og til dere som rakker ned på Greta og sier at det står mektige krefter bak dette «barnet». Greta er 16 år og mer oppegående enn mange voksne.
Hvis dere likevel ikke vil lytte til et «barn», hvorfor lytter dere ikke til 97 % av klimaforskerne? Hvorfor lener dere dere på de 3 % som ikke mener klimaendringene er menneskeskapte? Hvorfor skulle forskerne lyve? Hvorfor?!?
Follow the money... Er det ikke mer sannsynlig at oljeindustrien eller andre som profitterer på at vi skal kjøre på som før, har betalt noen forskere for å si det motsatte og så tvil om klimaendringene?

Det er lett å være klimafornektere. Dere slipper uansett billig unna. Det er de unge som må betale prisen for ei ødelagt jord.
Men tro ikke at dere kan legge dere under torva når den tid kommer og være «uskyldig».
Historien kommer til å dømme nåtidens mennesker hardt.
Hvordan kunne vi la det gå så langt uten å gjøre noe? Vi har regelrett plyndret, ødelagt og voldtatt denne jorda og alle våre medskapninger. Hvordan kunne vi tro at våre "herjinger" kom uten konsekvenser. For konsekvensene kommer. Dette handler ikke lenger om folks «tro». Du kan tro at jorda flat, det er greit. Ingen tar skade av det, men du kan ikke lenger tro at våre utslipp, forurensing, forsøpling, utryddelse av natur og dyrearter kommer uten konsekvenser. At ingen har ansvar. Konsekvensene står og banker på døra våres nå.
Det hjelper ikke å dra nisselua nedover ørene og velge og ikke lytte.

Det er direkte tåpelig å lene seg på klimarealistene istedenfor verdens fremste forskere. Ja, hvordan våger dere å gå i mot vitenskapen og forskningen og fakta, fordi det passer deres virkelighetsoppfatning?

Muligens fornærmer jeg noen nå. Jeg har klimafornektere i egen familie. Jeg har sikkert noen venner også. Det er så få som snakker om det. Det får stå sin prøve.
Tiden er inne for å handle og ikke diskutere om hvorvidt klimaendringene er menneskeskapte eller ikke. Fakta faen er at jordkloden vår sliter og vi må gjøre noe med det. NÅ!!
Vi har ingen tid å kaste bort på tull.
Til dere som ikke tror på klimaendringene er menneskeskapte. Hva om du tar feil? Hva om du tar feil og er en av grunnene til at det blir så lite gjort?
Det er nemlig farlig om du tar feil.
Jeg håper virkelig du er sikker i din sak hvis du fronter en slik sak. Det er nemlig ikke så farlig hvis jeg tar feil. Jeg mener uansett vi behandler denne jorda helt forkastelig og må endre oss. Vi står nemlig også overfor en naturkrise her på jorda, uavhengig av klimakrisen.
Men tenk hvis du tar feil og VI kunne ha gjort MER for å forhindre total katastrofe. Har du tenkt på det, klimafornekter?

Hvordan våger dere å gamble med deres barn og barnebarns fremtid?


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring