Har det rabla?

Har det rabla fullstendig for medlemmene i Rovviltnemdene?

Rovviltnemdene har den siste tiden gjort to helt hårreisende og skandaløse vedtak. Nylig vedtok de at hele tre ulveflokker INNENFOR sonen skal skytes. I tillegg skal 12 ulver utenfor sonen bøte med livet. Vi har 50-60 ulver i dette landet. De er kritisk truet og bestanden er preget av innavl.
Det stopper her ikke her. Nå står jerven for tur. Hele 122 jerver skal skytes. Vi har litt over 300 jerver her i landet. Jeg undrer meg virkelig. Har det rabla fullstendig? Har medlemmene i disse nemdene blitt så totalt arrogante at de i et overmot tror at de kan herje med rovdyrbestandene slik de vil? Er det fritt frem nå? Er det en utryddelsepolitikk som skal gjelde?
Det kan dessverre se slik ut.

Jeg vil legge litt av skylden over på Ola Elvestuen. Visste han hva han gjorde da han åpnet for jakt innenfor sonen?
Rovviltnemdene har tatt dette som et klar signal for at nå er det bare å kjøre på. De kommer med skandaløse vedtak uten å blunke. De opptrer mer provoserende og arrogante enn noen gang. Dette burde Elvestuen ha skjønt. Gir man slike folk lille fingeren, så tar de hele hånden.

For hvem er det som sitter i disse Rovviltnemdene? Det er svært få som sitter i disse nemdene som taler naturen sin sak. Ofte er det politikere med et sterkt syn på rovdyr. De har ofte direkte eller indirekte koblinger til beitenæringen eller jakt. De som sitter i Rovviltnemdene har ingen spesielle kunnskaper om rovdyr eller naturen. Vedtakene de fatter er ikke faglig begrunnet.
Rovviltnemdene er ikke konfliktdempende, slik de skulle være. Jeg vil si at det er tvert i mot. Rovviltnemdene provoserer med sine vedtak der de går inn for å skyte flest mulig dyr. De taler kun den ene siden sin sak.

For noen måneder siden mottok vi en alvorlig FN-rapport som handler om tilstanden til natur og dyreliv på denne jorda. Den beskriver at vi rett og slett er i ferd med å sage av greina vi sitter på. Vi utrydder natur og dyrearter i rekordfart og økosystemer står i fare for å kollapse.

Er det riktig at det er i praksis rovdyrmotstandere som skal sitte å styre rovviltpolitikken i en tid der natur og dyreliv er under hardt press også i Norge?
Muligens så har det ikke rabla for Rovviltnemdene. De fleste medlemmene der har sin agenda. Det skal være minst mulig rovdyr i Norge.
Det er kanskje mer riktig å spørre om det har rabla fullstendig for norske myndigheter? Skal virkelig ingen sette foten ned? Skal Rovviltnemdene som så tydelig ikke har forstått at i den tiden vi lever i så må dyrelivet VERNES i mye større grad. Det er ikke jegernes, grunneiere og næringsinteresser som skal råde.
Når skal Norge si at NOK ER NOK og basere sin forvaltning på kunnskap istedenfor særinteresser? Det å la Rovviltenemdene fortsette å ture frem og herje med rovdyra våre er ikke bare uakseptabelt, men helt skandaløst.
Slutt å skjem ut Norge og ta på alvor den naturkrisen verden er inne i. Noe annet er skammelig!

Dessverre er ikke dette en sak som interesser mannen i gaten, men det burde virkelig være det. Folk begynner å ta klimaendringene på alvor. Endelig vokser "miljøpartiene". Nå må folket begynne å våkne også når det gjelder naturkrisen som verden befinner seg i. Tap av natur og dyreliv er en like stor trussel for oss som klimaendringene.
De ville dyra i vår natur er under angrep. Vi reagerer kraftig når vi hører om utryddelse av elefanter, tigre og løver. Hvorfor vekker ikke våre egne dyr like stort engasjement? Det er vi folket som må si i fra at nok er nok. Våre politikere ser ikke ut til å bry seg. Dermed får utryddelsespolitikken lov til å fortsette.
Nå er det nok! Still opp på markeringen for naturkrisen og våre rovdyr i Oslo den 26.oktober!




Kommentarer

  1. Meget bra skrevet av forfatteren. Politikerne må våkne og sette en stopper for Rovviltnemdene bestående av noen få bønder som driver utryddelse av de få rovdyrene vi har i den norske natur. Det er en stor tragedie at ulveflokkene er utryddet og fortsetter videre utryddelse mot andre rovdyr. Det finnes ikke et land i Europa som driver på som Norge, det har vakt stor avsky internasjonalt. Rovviltnemdene må vekk, de gavner kun seg selv....

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring