Plogging

Når snøen smelter dukker det store mengder med søppel opp. Det er helt utrolig hva folk bare har kastet fra seg, uten å tenke seg om. Mange dyr spiser søppel i den tro at det er mat. Resultatet kan bli at dyret dør av kvelning, forgiftning eller sult fordi gjenstanden hindrer videre inntak av fødet.

Hvert år havner over åtte millioner tonn plast i havet. Og havner søppel på bakken, så havner det til slutt i havet. Plastforsøplingen er en trussel mot alt dyreliv i havet.

Vi er nødt til å redusere forsøplingen. For det første må jo folk skjerpe seg og slutte å kaste søppel i naturen. Når jeg var liten kalte vi folk som kastet søppel i naturen for "miljøsvin". Det ordet kan vi godt begynne å bruke igjen, for jeg mener virkelig at folk som kaster søppel rett i naturen bør skamme seg. Det er lov å kalle en spade en spade. Dette er noe ordentlig svineri. Og nok er nok!


Vi kan også alle og enhver være med å bidra til å holde nærmiljøet vårt rent. Hvorfor ikke begynne med for eksempel plogging? Plogging er rett og slett en kombinasjon av ordene jogging og "plocka upp" på svensk. Altså miljøvennlig jogging. Alt man trenger er en plastpose og et par hansker og så tar man en løpetur og plukker opp det man finner på veien.
Eller så kan man selvsagt bare gå, slik vi gjorde i dag.




Jeg har to veldig fine miljøagenter som virkelig gjorde en fin jobb i dag. Det gikk ganske fort å fylle en hel pose med søppel.
Eller man kan ta fem for hvalen, som er en oppfordring til å plukke fem søppelting fra bakken. Dersom 1 av 5 nordmenn plukker opp 5 søppelting hver dag, så sparer vi naturen for potensielt 35 tonn søppel!







Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring