Miljøminister mot naturen

Klima og natur skal være rammen rundt all politikk heter det i Hurdalsplattformen. 

Naturen har alltid kommet i skyggen av den store klimadebatten, tross for at FN har slått fast at naturkrisen er like truende for menneskers livsgrunnlag som klimakrisen. Vi taper natur og dyreliv i et vanvittig tempo, også i Norge. Dette er selvsagt meget alvorlig. 

I desember ble det inngått en ny global avtale for naturen. Naturavtalen har som mål å stanse og reversere tap av natur, og gi oss mer natur, innen 2030. 

Vår egen Klima og miljøminister smilte fra øre til øre under toppmøtet i Montreal. Han regelrett solte seg i glansen og snakket varmt om hvor viktig det var å stanse tapet av biologisk mangfold. 

Men blekket på naturavtalen hadde knapt rukket å bli tørt før Espen Barth Eide gikk i spissen for å kvitte seg med flere ulveflokker innenfor ulvesonen. I ulvesonen skal ulven ha prioritet og disse ulveflokkene utgjør liten fare for beitedyr. Jakta ble stoppet av Tingretten, men Barth Eide ga seg ikke og anket til Lagmannsretten som igjen ga klarsignal for jakt. Ulven er en fredet og kritisk truet dyreart i Norge. Barth Eide fikk det som han ville, men han skulle møte på flere dumper i veien. 

Hans eget direktorat, Miljødirektoratet, satte stopper for firefelts motorvei i Lågendeltaet naturreservat, og nå får vi se hykleriet hans i klartekst. 

Etter et møte på et så passende sted som BILTEMA på Lillehammer, så kom meddelelsen fra den såkalte Klima og miljøministeren. Det blir vei, til glede for lokalpolitikere og ordføreren som har jobbet iherdig med å få det som de ville. 

For når noe bryter med verneforskriften og naturmangfoldloven, da sørger ministeren for å endre forskriften og nytt vedtak kan fattes. Slik operer Barth Eide. For noen år siden var Barth Eide pådriveren for å endre Naturmangfoldloven, slik at det skulle bli lettere å skyte rovdyr.  

Nå er det naturreservatet som må vike for hyttefolket i Hafjell, bilisme og asfalt. Det er like greit at det ikke heter miljøvernminister lenger, for Barth Eide verner ikke naturen. Han jobber i mot naturen og for næringsinteressene. 

Hele Støre-regjeringen er mer opptatt av å utnytte naturen enn å verne den. Næringsinteressene prioriteres gang på gang, enten det gjelder veiutbygging, skogvern eller rovdyrpolitikk. Oslofjorden har fått kollapse i fred og ro, siden våre myndigheter ikke gidder å høre på fagfolk. 

Klima og natur skal være rammen rundt all politikk, het det visst i Hurdalsplattformen. Denne regjeringen med Espen Barth Eide i spissen har nå vist Norge og resten av verden at naturvern er bare et ord som man smykker seg med i fine anledninger. 

Er det rart at denne regjeringen faller som en stein på meningsmålingene? De eier ikke troverdighet og da har man heller ikke tillit. 

Det bør stilles mistillit til Statsråder som med åpenbart overlegg bryter inngåtte avtaler og konvensjoner. Hvordan kan Espen Barth Eide nå ha tillit som Klima og miljøminister? 







Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring