Bare en ulv?

 Bare en ulv? 

Altså. Jeg klarer ikke å la rovdyrpolitikken ligge. Det er såååååå mye å tak i og det er definitivt mye råttent som skjer i Norge når det gjelder rovdyrene. Det triste er at vi har faktisk beveger oss bakover i tid, og det nekter jeg å være med på. Den som tier samtykker, ikke sant? 

Vel, den 9 måneder gamle ulvevalpen «Ylva» var den første som ble skutt i Ulvåareviret. I tre dager holdt hun ut, med 60 mann etter seg, så var det slutt. 

Og for en slutt. Saken er nå anmeldt av SNO, og da betyr det at det er alvorlig. 

Vi får ikke vite selve årsaken. Det ser ut til at bakbeinet er skutt bort og et rykte sier at valpen levde mens jegerne tok bildet av det. 



NRK melder: 

«Det var en ulvetispe som ble felt, og SNO anmelder denne fellingen for å være i strid med prinsippet om human jakt, forteller politiadvokat Einar Gauslaa Bergem ved Innlandet politidistrikt til avisa.

Hvorvidt det er snakk om at tispa ble jaget unødvendig lenge, om den ble skadeskutt eller om det er andre forhold SNO baserer anmeldelsen på, kan ikke politiet svare på nå.» 

 Alt tyder på at denne 9 måneders gamle valpen har hatt det fryktelig i sine siste timer på jorden. 

Jeg sier det IGJEN; hvordan kan man tillate linsensjakt på en FREDET og kritisk truet dyreart?

Vi ser at en sterkt truet dyreart blir behandlet sjokkerende og forkastelig. Det er jegere som har aversjon mot denne dyrearten og som står for nullvisjon som får jakte på dyrene og det har nå utviklet seg usunn ukultur i dette miljøet. 

En av årsakene til at vi har lisensfelling på ulv er at dette skal være konfliktdempende, men dette øker tvert i mot konflikten istedenfor å dempe den, men vernersiden blir ikke en gang medregnet i denne konflikten. 

Konflikten har vært økende de siste årene. Det er mye som har gått ulvemotstandere sin vei og det er denne siden som får spalteplass i media og som det lyttes mest til. 

Dette har nok gjort sitt til at ulvejegere har tatt et skritt videre i hva de tør å gjøre og si offentlig.

De forsøker ikke en gang  å skjule forakten de har for dyret. 

Nå har vi jo også fått rovdyrmotstandere inn i vår egen regjering. Vi har blant annet en landbruksminister som har uttalt at en «en død ulv, er en god ulv».  Vi har også en Finansminister og en Justisminister som er kjente rovdyrmotstandere. Det har gått fra vondt til verre for våre rovdyr. 

På nettsiden Ekte mannfolk skyter ulv får vi høre hvor fantastisk deilig det er å skyte disse dyrene, hvor vakre de er som døde ulver og det legges ut svært graverende bilder av ulver som blir hengt, flådd, stukket pinner i osv.(Når de får litt oppmerksomhet fjerner de noen av innleggene sine).

Uavhengig av hva man måtte mene om ulv i Norge så er den norske behandlingen av arten som nå må diskuteres og settes fokus på. 

For er det greit at slike holdninger mot en kritisk truet art får fortsette å utvikle seg? Vi og verden befinner oss jo tross alt i en naturkrise og masseutryddelse av arter og det er merkelig at det er nettopp denne siden som skal vinne frem? I sådan tid burde det faktisk være omvendt, der vernet om natur og dyreliv blir satt i fokus. Her har politikere og mediehus et kjempe stort ansvar.

Jeg klarer ikke å fatte at dette bare får fortsette å utvikle seg i 2023. Hva mener du?

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring