Usolidariske kommuner

Årets TV-aksjon handler om å bekjempe plast i havet. Åtte millioner plast havner i havet hvert år. Mer enn 8400 tonn plast havner på avveie i Norge. Plasten truer ikke bare dyrelivet i havet, men også oss mennesker.
Årets TV-aksjon arrangeres av WWF og skal bekjempe plast i havet igjennom å etablere og forbedre eksisterende avfallssystemer for mer enn 900 000 mennesker. 
Mesteparten av plasten som havner i havet kommer fra land. Alt søppel som ikke plukkes opp og ikke havner der det skal, ender til syvende og sist i havet. 

Rundt omkring i distrikts-Norge opplever vi nå at kommuner vil boikotte årets TV-aksjon. Årsak: WWF, som er en seriøs og verdensomspennende organsisasjon, har et annet syn på rovdyr i norsk natur enn enkelte politikere. 
Ikke ei krone går til rovdyrsaken, men for enkelte blir det viktigere å markere sitt eget standpunkt mot ulv, enn å støtte opp om en god sak som kan forbedre situasjonen i havet og forholdene for tusenvis av mennesker.

De folkevalgte i disse kommunene må ha misforstått sin oppgave totalt. Hva er motivet til disse politikerne? Det er fristende å tenke at det er noen egeninteresser som råder her og at noen misbruker sin posisjon for å fremme sak som gangner de selv. Dette er vel rett og slett maktmisbruk. Skal lokalpolitikere tale bare en side av en sak på vegne av sine innbyggere? Er denne beslutningen til innbyggernes beste? Plast i havet er noe som kan berøre alle på sikt. 

Det stinker av denne saken.
Hvor råttent er det ikke å ødelegge en innsamlingsaksjon, bare for å få markert at man er imot ulv? Denne saken handler faktisk ikke om rovdyr, midlene fra TV-aksjonen øremerket for "plastsaken".  Likevel er det flere kommuner som har hoppet på denne vanvittige usolidariske ideen om boikott. Dummere enn dette blir det vel nesten ikke? 

Plastforsøpling er ett av verdens største problemer. Mot dumskap kjemper selv gudene forgjeves, sies det. Barn som løper og leker på store søppelberg, døde sjøfugler og hvaler med magen fylt opp med plast, er nok ingenting mot å la en gylden sjanse for å få markert at man er imot ulv og poengtere at det må skytes enda flere av dette utrydningstruede dyret. Vi får bare takke de kommunene som IKKE velger å henge seg på denne galskapen som enkelte ordførere har satt i gang. Jeg oppfordrer alle til å gi ekstra mye i år for veie opp for den usolidariske holdningen som har spredd seg der ute. 
Disse lokalpolitikerne skjemmer ikke bare ut seg selv, men hele kommunen. Dem om det. De har klart det kunststykket å få årets nasjonale dugnad til å handle om seg selv og deres egen viktige sak, kampen mot rovdyrene. Det heter vel å være seg selv nok. Det er smålig og usolidarisk. 












Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring