Ola Elvestuen tar ferie

Jeg leste  nylig på facebook at Ola Elvestuen tar ferie. Har han ikke gjort det for lengst, tenkte jeg for det virker sannelig ikke som om vi har hatt noen miljøvernminister på vakt på en stund.

Dette har rett og slett vært en katastrofe sommer. Nei, jeg tenker ikke på været, men på miljø og dyrearter i dette landet her.
La oss starte med våre bjørner. Jeg har mistet helt tellinga på hvor mange fellingstillatelser som er gitt, men det har vært reneste bjørneslakten. I 2018 hadde vi 138 bjørner i dette landet. Bjørnen er kategorisert som sterkt truet og total fredet. Bestandsmålet er ikke nådd på mange år.

Til og med bjørnunger på rundt 60 kilo har måtte bøte med livet i år. I tillegg er det jo hele tiden intensiv jakt på et annet utrydningstruet dyr, ulven.
Alt dette for at sau skal ha eneretten på naturen vår og tonnevis av kjøttet ender på fryselager eller mat til pelsdyra.
Ingenting har altså endret seg etter den alvorlige FN rapporten om tilstanden for jordas natur og dyreliv. Norge kjører på i gal retning og klarer det kunststykket og bli mer og mer uetisk i samme slengen. Bruken av plotthund har tatt seg opp i jakten på våre rovdyr. Tidligere har Miljødirektoratet sagt klart NEI til bruk av plotthund. Dette er en svært uetisk måte å jakte ville dyr på.

Ja, hvordan er det mulig at det kan gå i så gal retning? Det er vel bukken som passer havresekken. Rovvdyrfiendtlige fylkesmenn som utsteder fellingstillatelse etter fellingstillatelse?
Men hvor har det blitt av Ola Elvestuen? Jeg husker hvordan Elvestuen stod å proklamerte foran Stortinget under støtteaksjonen FOR ulv. Jeg trodde på han da. Og så viser det seg at det bare er nok en politiker uten ryggrad. Nok en mann som har gjort knefall for ei næring og elgjegere. Det er bare same shit, new wrapping.

Og det er ikke bare rovdyrpolitikken som går i gal retning. Det er mye som går den veien høna sparker om dagen. For nå skal jaggu meg et tysk selskap lete etter olje i et kontroversielt område i Lofoten. I verste fall risikerer man å gjøre stor skade på en av de viktigste torskebestandene i hele verden. Utslipp vil få alvorlig konsekvenser for sjøfugl, koraller og fisk.
Hvordan er det mulig? Lever vi ikke i en verden der forskere advarer oss mot klimaendringer og det massive tapet av natur og dyrearter? De sier at vi må handle NÅ!! Vi må VERNE, VERNE, VERNE!
Har vi virkelig så inkompetente og udugelige politikere i dette landet her? Dreier alt seg rett og slett om makt, grådighet og mele sin egen kake? Jeg begynner virkelig å lure, siden så mye går i feil retning.

En annen ting er jo vindmølleparkene som nå bygges i store deler av landet. Når man skal sette opp vindturbiner ødelegger man mye natur og etter at monstermastene står der tar de livet av fugler og insekter. Tap av leveområder er en av grunnene til at dyrearter sliter med å overleve.
Vi nordmenn må våkne nå. Vindindustrien gjemmer seg bak "klimaendringene" og sier at vi må ofre noe. Sannheten er at det står store kapitalkrefter bak, det er nok en industri som skal utnytte naturen vår til sin egen fordel og naturen vår blir ødelagt for alltid. Klimatrusselen er reell, men hvordan redder man verden ved å ødelegge sin egen natur og redusere artsmangfoldet ytterligere? Tap av natur og dyreliv er en like stor trussel som klimaendringene!

Nei, ta ferie Ola Elvestuen. Vi trenger alle ferie. I mellomtiden så kløyves ørner i to av vindturbiner mens kapitalismens menn teller penger og gnir seg i hendene, Tyske selskaper kan juble og feire etter at de kan få bore i sårbare områder og bjørnunger løper for livet mens plotthunder jager bak.
GOD FERIE til Ola. Jeg håper virkelig han får samlet krefter og er klar for å brette opp ermene, for det er mye å ta tak i.




Kommentarer

  1. Godt skrevet. Send dette innlegget til Ola Elvestuen pr mail. Det hender han svarer, men her kan du ha truffet spikerhodet med en innertier, og da svarer han ikke.Elvestuen og Venstre har vist folket at allt de var ute etter ved å gå i regjering , var makt.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring