Bjørneslakten 2019

Bjørneslakt sommeren 2019. Bjørnen er fredet i Norge. Den er sterkt truet. Bestandsmålet er ikke nådd på flere år. Likevel har fellingstillatelse etter fellingstillatelse blitt gitt denne sommeren. Plotthunder blir brukt i økende grad for å få has på rovdyra. Det er noe forferdelig galt med dette systemet og de som tar disse beslutningene.
Vi lever nå i en tid der det foregår en masseutryddelse av arter, økosystemer står i fare for kollapse og klimaendringer truer både mennesker og dyr. Hvordan kan Norge skyte bjørn etter bjørn denne sommeren?
Er det virkelig sauen som skal ha enerett på norsk natur i 3 måneder i året før den sendes til slakteriet? Tonnevis av kjøttet ender på fryselager eller blir fôr til pelsdyrene.

I skrivende stund er det for noen timer siden gitt en ny fellingstillatelse etter at det ble funnet en sau drept av bjørn i Tydal. EN SAU!! Og dermed utsteder man en ny fellingstillatelse på et STERKT truet dyr?!?

Jeg mener flere av fylkesmennene våre er direkte rovdyrfiendtlige. Det blir som bukken som passer havresekken.
Vi burde få på plass en helhetlig nasjonal forvaltning som baserer seg på fagfolks vurderinger og forskning når det gjelder forvaltningen av rovdyrbestander! For bjørnen i Norge. Og alle de andre sårbare dyreartene våre.

Tenk en gang hadde vi 3000 bjørner i dette landet her. I 2019 klarer vi ikke å ta vare på litt over hundre bjørner.
FN-rapporten om tilstanden til jordas natur og dyreliv fastslår at de ville dyrene sliter og trenger vern. Hvordan klarer Norge å slå til med en blodig bjørneslakt sommeren 2019? Det er trist og skammelig, men mest av alt er det flaut.
Det viser nok en gang at Norges myndigheter setter sau foran en bevaring av en kritisk truet og fredet dyreart.

Det er som om vi ikke forstår alvoret. La oss se på noen tall for å sette ting i perspektiv. Det finnes omtrent 80 000 sjiraffer i verden sammenlignet med 1,5 milliarder kyr, bare 200 000 ulver sammenlignet med 400 millioner domestiserte hunder og bare 250 000 sjimpanser, sammenlignet med 7 milliarder mennesker.
Vi står rett og slett overfor et økologisk forfall her på jordkloden.



Én million arter står i fare for å dø ut, mange av dem innen tiår. Vi utvinner 60 milliarder tonn av jordas ressurser hvert år, dobbelt så mye som i 1980 og langt over jordas tålegrenser. Tapet av natur truer menneskeheten.
Likevel så kjører vi på videre. Vi har blitt Homo Tyrannicus, økosystemets skrekk.
Homo Tyrranicus herjer på jorden. En bjørn er ikke et skadedyr fordi den tar noen sau som befinner seg i bjørnens rike. Det er mennesker som har sluppet disse forsvarsløse husdyrene ut i naturen, hvor det lurer mange farer. Skal vi snakke om skadedyr må vi nok rette øynene mot den arten som er på god vei til å ødelegge hele planeten.


Kommentarer

  1. Så godt sagt og så sant. Skulle ønske det kunne nå ut til mange og sendes som leserinnlegg til avisene.

    SvarSlett
  2. Nok en gang: meget bra skrevet! Henger meg på Unknow: dette bør bli leserinnlegg og gjerne også en mail til Ola Elvestuen og hans parti.

    SvarSlett
  3. Veldigt bra formulert.Vi(Mennesker),er den verste dyrearten på Jorden.
    Fortsatt er det om å gjøre en stygg handling,når det er noe som ikke passer,eller noe vi ikke liker.Sauebøndene burde gjerde inn sine husdyr,som Sau,som i sin tur ikke er tilpasset Norsk natur/fauna.Men det gjør dem ikke,og er en stor del av årsaken til konfliktene som oppstår i form av at Rovdyr kan angripe Sau.Da er det lite respekt for sine Sauer.Det er skammeligt.
    Og ikke minst når over 100.000 Sau dør årligt på beite.Da er det noe som ikke stemmer.De som driver med den type husdyrholdning bør ta seg sammen,sørge for å sikre,med gjerder og div.,så slipper man problemer med den dødligheten som er. I stedet så er det, det viktigste,at Rovdyrene skal lide for dumhetene som er.Når jeg ser på hva som foregår,så er det liten/ingen respekt for sine Sauer.Når 100.000 dør årligt på beite,burde også tiltak blitt gjort for å unngå slikt.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring