Uetisk jakt

Bestandstatus for de 4 store: Ca. 340 gauper (sterkt truet), ca. 309 jerv (sterkt truet), 138 bjørn (sterkt truet) 0g 64-66 ulv (kritisk truet).

Ja, det handler om rovdyra igjen og særlig ulven. Jeg vet ikke hva jeg skal skrive lenger for og ikke gjenta meg selv til kjedsommelige...
Like sikkert som våren og sommeren kommer, så kommer også skadefellingene på ulv på løpende bånd. Vi er selvsagt allerede i gang for lengst og ulver er skutt. Forebyggende tiltak kaller de det. Skyte kritisk truede dyr, FØR de har gjort noe som helst skade.
Streifulver vandrer langt og bare disse blir observert på feil plass, så gis det fellingstillatelse.
Ulvebestanden er som kjent preget av innavl i Norge og disse ensomme ulvene på vandring blir skutt FØR de vet om det er et genetisk viktig individ.
Heia Norge!

Den alvorlige FN-rapporten som handler om tilstanden til naturen og dyrelivet på denne jorda, beskriver rett og slett at vi er i ferd med å sage av greina vi sitter på.
Vi utrydder natur og dyrearter og økosystemer står i fare for å kollapse. Vi har blitt vår egen største trussel.
I en sådan tid synes Norges myndigheter det er helt greit å fortsette klappjakten på en kritisk truet dyreart i Norge.
I en tid der man burde VERNE om hver eneste dyreart, så gir norske myndigheter klarsignal om å fortsette i samme stil. SKYT, SKYT, SKYT.
Og ikke bare jakter de på ulv, men nå har myndighetene også åpnet opp for jakt med plotthund. Jakt med løshunder innleid fra Sverige. Det blir vel omtrent som revejakten i Storbrittania? Disse ulvene skal altså tilbringe den siste tiden på denne jorda med en haug med jegere og bikkjer etter seg.
Tenk at det måtte miljøminister fra Venstre til for å åpne opp for en slik uetisk jakt.
Heia Norge!


Og hvem er det som får skyte disse dyra? Jo, i følge dem selv så er det ekte mannfolk som gjør det. 
Noen av disse såkalte ekte mannfolka har en egen Facebook side og den heter selvfølgelig Ekte mannfolk skyter ulv.
Her finner man tydelig at det er mannfolk som overhodet ikke eier respekt for dyrearten, som er ute og jakter den. Det er mannfolk blottet for etikk og moral. Mange hater dyret.
For en tid tilbake ble det lagt ut et bilde av to ulver som var skutt og bundet fast opp på et bilpanser (for æresrunder i bygda?) Det fulgte med en frekk liten hilsen til Miljøminister Ola Elvestuen. Dette bildet ble delt hyppig en stund på Facebook, men da det gikk opp for disse såkalte ekte mannfolka at det kunne bli litt hett rundt øra på dem, fjernet de bildet.
Videre ned på siden kunne man finne ulver som lå nede og ble bitt av flere hunder med halsbånd med pigger på. En ulv hadde noen moret seg med å stukket en gjenstand inn i skallen på den.
Disse menneskene har som sagt ingen respekt for dyrearten. De kaller ulven søppel. Bør ikke jegere ha høy etikk og moral?
Norske myndigheter mener at når ulvejegere får jakte ulv, så bidrar det til å dempe konfliktnivået.
Det er vel INGENTING som tyder på det så langt? Gå bare inn på debattside som handler om rovdyr og bli sjokkert.
Hvordan har Norge tenkt å øke respekten for en kritisk truet dyreart? Hvordan få folk til å akseptere en dyreart som hører til i norsk fauna, men som er et dyr som skaper konflikt og problemer for noen?
Har Norge en handlingsplan på noe slikt?
Hvis ikke, så er det vel på høy tid? For dette hatet mot en dyreart har tatt helt av og nå må norske myndigheter ta grep.
Istedenfor så går det motsatt vei og det blir verre og verre for dyra. Hvordan er det mulig?

Selv etter FN-rapporten? Heia Norge!











Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring