130 jegere mot 3 ulver

Det nye året starter ikke noe bra for oss som er engasjert for de ville rovdyra våres her til lands. Slettåsulvene har bare noen timer igjen å leve. 130 jegere står klare. Fra før av har de gjort sine forberedelser. De vet hvor ulvene er og har sikkert stresset ulvene allerede. Når jakta starter ringer de inn ulvene med flaggline som ulvene ikke tør å krysse. Og dette kaller de jakt? To gamle haltende ulver og en ung, mot 130 jegere. Mange av disse jegerne er ulvehatere med nullvisjon om ulv. Ikke mye til jegere de som er med på dette. For meg er jakt det å høste av naturens overskudd, ikke jakte på kritisk truede arter.

Hvor blir det av etikken oppe i det her? Er det riktig av norske myndigheter og slippe mennesker løs i skogen som har null respekt for denne dyrearten? Snart skal vi få se bilder av jegere som stolt holder oppe troféet sitt i media. Demper det konfliktnivået? 
Eller er det bare for å "gi" disse som roper høyest noe, slik at klagingen dempes noe en liten stund? Hvorfor ikke bare gi SNO jobben, når disse gamle ulvene må bøte med livet for at Slettåsfolkets klaging endelig har fått gehør? 
Det er som om Slettåsflokken rett og slett ofres, og det på en stygg måte. Hvorfor i all verden skal man ta disse tre ulvene som knapt har tatt en sau? De tas ut på grunn av KONFLIKTNIVÅET.... Men nå har altså disse ulvene blitt fulgt nøye med på av forskerer og de har ikke funnet noen unormal atferd hos disse ulvene. De bor altså ikke på trappa til folk, slik noen hevder. De jakter elg selvsagt, og det er selvsagt hovedgrunnen til at noen ulv må "ofres". Her presser jegere og rike grunneiere på. De taper inntekt på ulven og ulven truer deres interesser. De vil jo selvsagt ikke ha lavere jaktkvoter. Ting skal ha være slik det har vært i "ælle" år på bygda. 

Det samme skjedde i fjor med Osedalen og Julussa flokken. Disse ulvene ble forfulgt i dagevis med flere hundre jegere i skogen. Flere av disse dyrene ble skadeskutt. 
Heller ikke Julussa og Osedalen flokken var noen trussel mot beitedyr.  Det handlet i fjor som i år mest om elgen, altså menneskelige interesser. For noen må dyreliv gjøres om til kroner og øre og hvilken nytteverdi den har for oss mennesker, for at dyret skal ha noe som helst betydning og verdi. 
Dette viser oss at vi har ennå en lang vei å gå når det gjelder å verne natur og dyreliv. Mange nordmenn har ennå en forestilling om at vi befinner oss over alle andre skapninger og at naturen er til kun for oss. Dette er gammeldagse holdninger og kunnskapsløst. Vi vet egentlig bedre i dag. I grunnskolen lærer barna om komplekse næringskjeder. Vi vet også at verden står overfor store utfordringer når det gjelder tap av natur og dyreliv. Det blir viktigere og viktigere å verne om dyrelivet. 

Det er trist det som nå skal utspille seg i Slettås om noen timer. I en sådan stund skammer jeg meg over Norge som behandler en kritisk truet art på denne måten. 130 jegere mot 3 ulv. Det er i grunnen en fin illustrasjon på styrkeforholdet i rovdyrkonflikten. Vi som vil verne ulven har tross alt ingen egennytte i saken. Vi kjemper for å sikre at vi har en sunn natur rundt oss, også for de kommende generasjoner.
På begge sider skal det nå demonstreres. Motstandersiden blir busset inn GRATIS inn til Oslo av rovdyrfiendtlige ordførere. Bak denne demonstrasjonen står bondeorganisasjoner, jegerforbund og grunneiere. 
Vernersiden må selv sponse sin egen billett inn til byen, for å være den stemmen som dyra ikke kan ha selv. 130-3 til motstandersiden, ja. 
Foreløpig, da. Det ser dårlig ut for ulvene i Norge, men jeg har et håp om at det kan endre seg. Verden står nå overfor en masseutryddelse av arter. Vern av arter blir høyaktuelt i årene som kommer. Vi vet jo allerede dette nå, så det er flaut at Norge stadig gir etter for interesseorganisasjonene i denne saken. Det er urovekkende. 
NOAH går mot søksmål mot Staten for den elendige behandlingen av en kritisk truet dyreart i Norge. Det er bra noen tar tak. 

12. januar er det markering for ulvene i flere byer i Norge. I Oslo er det kl. 13.00 foran Stortinget. Da er Slettåsflokken borte, men det presses på for å få ta flere ulver selv INNENFOR ulvesonen slik Rovviltnemdene vil, så her er det viktig å stå på for de ulvene som er igjen i sonen. DU må være den stemmen for ulvene. Jeg håper du tar deg tid til å stille. 




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring