Homo tyrannicus

Det er lite som forundrer meg eller overrasker meg når det gjelder rovdyrforvaltningen i Norge. Den er så gal som den kan bli. Likevel klarte faktisk rovviltnemdene i Norge å få meg til å få hakeslepp nok en gang med nok et hårreisende vedtak.



Om lag 1/3 av norsk ulv skal felles


Alle ulvene i tre revirer innenfor ulvesonen, samt tolv ulver
utenfor må felles. Det bestemte Rovviltnemndene i Hedmark, Oslo, Akershus og Østfold i dag. I alt utgjør dette 30 ulver. Det er ventet at avgjørelsen blir anket.


Dette viser at det er noe riv ruskende galt med rovdyrforvaltningen i Norge. Fra før av har det blitt utslettet to ulveflokker i Norge i vinter. Ulver som ikke hadde gjort noe skade på beitedyr. Det handlet om elgen. Det handlet kort og godt om å verne om sine egeninteresser og penger. Det er business as usual. 
Slik er det med oss mennesker. Det handler stort sett om oss selv og økonomisk vekst. Og på vår vei mot mer velstand og velbehag raserer vi natur og dyrearter i rekordfart. Vi har helt glemt at vi selv er helt avhengig av denne naturen og et intakt økosystem. 
Rovdyr som ulv er en del av dette viktige økosystemet. Rovdyr utrydder ikke sine byttedyr, selv om man tror det i Senterpartiet. Hadde de gjort det hadde selvfølgelig rovdyrene selv forsvunnet. Ulven er til nytte for andre arter, ved at den blant annet etterlater åtsler som andre dyrearter igjen drar nytte av. I naturen er det et komplekst samspill, som vi mennesker enten ikke ser eller forstår. 
Rovdyr - byttedyr har selvsagt påvirket hverandre gjennom tusenvis av år og elgen hadde ikke vært det dyret det er uten ulven og omvendt. Evolusjonsprossessen pågår selvsagt enda, den stopper ikke i 2018 selv om jegerne tror de kan fylle rovdyrenes rolle fullt og helt. 
Det er så latterlig, at jeg vet ikke om jeg skal le eller gråte. Akkurat som om middelaldrende menn som sitter på post med kaffekoppen eller noe sterker på innerlomma kan lukte om elgen har svake gener og er det dyret som bør "lukes" ut. Sjansen er uhyre stor for at de skyter et dyr som burde få føre genene sine videre for en videre sterk og frisk elgstamme.  
Nei, ulven utrydder ikke noe som helst. Det er det Homo sapiens som gjør. Vi gjør det så godt på akkurat dette området at vi er på full fart inn i den sjette masseutryddelsen av arter. Dette bør skremme livskiten av de fleste som har et snev av biologi kunnskap. Homo tyrannicus hersker på kloden og alt annet liv må vike. På det må ingen tvile og vi er ikke det spor bedre i Norge. Bare se hva våre politikere lar skje. 

Det burde ikke være mange politikere som er uvitende om hvilke utfordringer verden står overfor når det gjelder både klima, miljø og artsutryddelse. 
Likevel lar de altså de inhabile rovviltnemdene som består blant annet av både av grunneiere, jegere, sauebønder få sitte å styre rovdyrpolitikken i Norge. De skal altså få sitte å mele sin egen kake. Det blir bare verre og verre disse avgjørelsene. Rovviltnemdene ser jo at de kan komme unna med alt, uansett hvor horrible vedtak de sitter og vedtar. De får ikke en skrape i lakken en gang, selv om de ikke får gjennomslag for alt de vedtar. Gudskjelov. 
Men de viser med all sin tydelighet at de ikke kan være de som skal være de som skal forvalte et fredet rovdyr som ulven. Et annet system må på plass. Når skal vi få se en kunnskapsbasert forvaltning? 
Rovviltnemdene vil nå felle ulveflokker innenfor sonen. Sonen er det lille området der ulven skal få være og er prioritet. Disse ulveflokkene som nå roviltnemdenene vil felle er ikke et problem for beitenæringen. 
Problemet er det latterlige lave bestandsmålet politikerne har sittet å vedtatt på Stortinget. Straks dette latterlige lave bestandsmålet er oppnådd vil kravet om å SKYTE, SKYTE, SKYTE komme. Dette har politikerne virkelig rotet til og vi vil aldri få en verdig rovdyrforvaltning på denne måten. For ordet verdig, kan man også dra inn her. Hvordan vil vi at ville dyr i Norge skal bli behandlet? Er det greit at familiegrupper av et fredet rovdyr skal forfølges og slaktes ned, selv når de ikke har gjort noe "galt"? 
Det som er galt er etter min mening uansett at husdyr som ikke er tilpasset til å klare seg selv i naturen, slippes ubevoktet ut i naturen. 







Jeg registrer at bærplukkere fra Slettås jubler over avgjørelsen til Rovviltnemdene. Nå kan de igjen plukke bær i fred og ro. 
Igjen er det "meg og mitt - tankegangen" som rår.
Akkurat som naturen er en privat park som mennesker skal gå i og være trygg... 
Er det dette som er natur? Er dette en god måte og forholde seg til naturen på? 
Ulv har vært en del av norsk nature i tusenvis av år. Det finnes mange farer her i verden. De farligste er vår egen art. Det er mye større sannsynlighet at det er en sinnsyk Homo sapiens (les: homo tyrannicus) som ligger og lurer bak en bærbusk enn en ulv. Men det øret vil ikke "Slettås - gjengen" høre på. De bor nær natur, men naturen vil de ikke vite av. Naturen skal være slik det passer de. Og slik får mennesket holde på å fortrenge andre arter. 
For det er det vi gjør. La det ikke være noen tvil. Det er VI som er problemet her i verden, ikke ulvene. Inntil vi får mer respekt for natur og dyreliv og klarer å forholde oss til den på en fornuftig og respektfullt måte vil det fortsette å gå nedover med naturen. 

Ulvemotstandere liker å påpeke at ulven ikke redder økosystemet i Norge og at ulven ikke er noen nøkkelart. Vel, man gjør i hvert fall ikke sitt beste for å opprettholde et mest mulig intakt økosystem ved å fjerne en topp predator som ulven og gå i den fellen og innbille seg at arter som ikke er nøkkelartert IKKE er viktige for naturen. 
Det hjelper lite for norsk fauna at det finnes bjørner og ulver i Sibir. 

Jeg skammer meg inn i beinmargen over det særnorske irrasjonelle rovdyrhatet , som ruger som arvesynden over et mindretall av befolkningen. 
Det er en underlig kamp. Her kjemper noen organisasjoner og noen få mennesker for å bevare et dyr som har vært i den norske faunaen siden istiden. 
I andre land forsvinner fjellgorillaen, tigrene, sjiraffene og dvergsjimpansene - vår nærmeste slektning. De fleste vet innerst inne at det er forferdelig galt å utrydde andre skapninger. Likevel er det blitt akseptert i Norge at de utrydningstruede rovdyrene våres kan holdes nede på et minimums nivå. 

I Norge har vi ikke hellig ku, men vi har hellig sau. Det et ingen som ser ut til  å tørre å kreve at
beitenæringen skal gjøre endringer. 
Eller å si at elgjegerne for finne seg i å høste av naturen ETTER at rovdyrene har fått sitt. Det er ingen menneskerett å få skyte 30 000 elg hvert år. 
Men kulturlandskapet må da holdes åpent? Skyld ikke på rovdyrene! Kulturlandskapet gror igjen på Vestlandet også, der rovdyrene er skutt til døde nesten alle sammen. Problemet er moderne jordbruk som baserer seg på importert kraftfor. Innmark og slåtteteiger høstes ikke som før. 

Tenk i fattige land er de rike nok til å ha gjetere....  

Ingen kan garantere at ulv ikke dreper et menneske i Norge. Årlig drepes mennesker av okse eller ku, selv om dette ikke skaper de overskriftene som hvis en ulv hadde drept et menneske. 
Det som er helt sikkert er at det vil bli drept mye ulv i tiden fremover. Det finnes mange Homo tyrannicus der ute som mener de har enerett på naturen. Hva annet skal man kalle en art som er på vei til å utrydde alt annet liv som står i veien for de for stadig økonomisk vekst og mer velstand? 

Jeg gremmes stadig mer over å tilhøre denne arten som er på god vei til å ødelegge denne ufattelige vakre planeten som vi alle lever på. 
Rovdyrmotstandere mener vi vernere bare bryr oss om ulven og ingen andre dyr. Dette stemmer absolutt ikke, men i Norge er ulven blitt et symbol på den uretten som gjøres mot dyrearter og natur generelt i Norge. For meg er det i hvert fall slik. 
For Homo tyrannicus herjer på jorden og jeg vil stoppe denne ødeleggelsen som pågår her og alle andre steder i verden. 










Kommentarer

  1. Hør, hør, dette er bra! Burde få det inn som leserinnlegg i avisene om du ikke allerede har prøvd.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Når vei trumfer natur

Jakt og hogst i vårskogen