Takk WWF - Naturens forsvarere

18. Mai kom som en "blåmandag" etter feiringen av nasjonaldagen. I hvertfall for oss som vil forsvare mangfoldet i naturen.
WWF tapte "ulvesaken" mot staten. De saksøkte staten fordi de mener at det var feil å skyte over halve bestanden av ulv i vinter og at det truer bestandene overlevelse.




Vi har lenge vært vitne til en trist utvikling. Stadig mer natur og dyreliv må gi tapt for menneskers interesser og behov. Mer og mer natur tas til hytteutbygging, kjøpesentre og veiprosjekter osv. Natur og dyreliv taper.
Forskere og fagfolk verden over advarer menneskeheten mot å ture fram på denne måten, men er det noen som lytter?
Ikke Solberg-regjeringen i hvert fall. Det blåser et kaldt gufs over landet. Man virkelig føler at det er penga som rår. Det er pengene som snakker.
Mennesker som styrer etter slike prinsipper vil aldri ta hensyn til noe annet enn vekst og utvikling.
Det var derfor så viktig at WWF måtte vinne denne rettssaken. Det er WWF som forsvarer vår natur, ikke våre folkevalgte.
Det ser virkelig mørkt ut når ikke en gang lover som er ment for å beskytte natur og dyreliv vinner fram i rettssystemet.
Når det er greit å skyte over halve bestanden av en utrydningstruet dyreart, så skjønner vi hvor det bærer hen. Med loven i hånden, så kan altså dette gjøres, uten noen form for konsekvenser. Hvis dette blir presedensen for hvordan vi forvalter våre rovdyr, så har vi sett begynnelsen for slutten til våre fire store. I hvert fall for ulven.
Hva skal vi egentlig med naturmangfoldloven, når utrydningstruede dyr kan behandles på denne måten? Hvem er det som egentlig vernes her? Det er i hvert fall ikke ulven eller de andre dyra som kommer i konflikt med den norske bonden.
Er Bernkonvensjonen til for å sikre jegernes interesser? Neppe.

WWF - naturens forsvarere står bare igjen med en uhyggelig regning. Saksomkostningene kom på over 450 000 kr.
Det er så viktig at folk støtter opp om disse organisasjonene som kjemper for natur og dyreliv i landet vårt! Bli medlem i dag, hvis du ikke allerede er det.
For våre myndigheter tar ikke ansvar. Det går den veien høna sparker.
De faglige rådene ble ikke lyttet til. Det virker merkelig hele greia. Staten fikk altså medhold på alle punkter. Hvordan kan det ha seg?
Hvis vi har så dårlige lover for å beskytte natur og dyreliv, så er det sannelig på tide å endre de!!
For en av verden største utfordringer er nemlig tap av natur og dyreliv. Vi må beskytte økosystemene!  Dette er så alvorlig at hvis politikeren hadde et snev av anstendighet i seg og tenkte på kommende generasjoner, så hadde de sørget for å beskytte vår felles naturarv.
Istedenfor så er de drevet av dette udyret som heter økonomisk vekst, mens de selv velter seg i gode lønninger og velstand.
Slikt blir jeg virkelig forbanna av. Og jeg mener virkelig at WWF må anke dommen, selv om jeg skjønner at dette kan bli et spørsmål om penger. Jeg håper at WWF hadde gått så langt som å dra dette inn for internasjonale domstoler. Da tenke jeg vi kunne ha sagt: Nu jävlar, nu kjör vi!
Eva Joly sier at Norge er et veldig korrupt land. Ja, det tror jeg på. Veldig mye mer korrupt enn det vi aner.

Det er veldig trist at det er organisasjoner som må saksøke staten for å beskytte dyrelivet. Det er krevende å gå mot Staten. Det er sjelden man vinner mot staten. Mon tro hvorfor det er slik? Tar staten aldri feil?
Det burde være offentlige instanser som burde ivareta og sikre våre ville dyr og natur. Det har vi dessverre ikke, men heller det motsatte. Vi har rovviltnemder som snakker næringsinteressene sin sak, og ikke rovviltet. Det hele er en vits.



Vi har altså 2 millioner sau på beite i dette landet. Vi har også tonnevis av sauekjøtt på fryselager. Og så har vi ca. 125 bjørner, 300 gauper, 340 jerv og under 100 ulver i dette landet.
Det er fortsatt sauene som har fortrinnsrett. Saune blir fortsatt sluppet ut som om Norge er rovdyrfritt, som på midten av 1900-tallet.
Er det rart at forakten mot rovdyrpolitikken vokser i takt med antall kjøtt på fryselager?
Jeg boikotter selvsagt denne næringen, når de skal fortsette på samme måte som før.
For det er næringer som må tilpasse seg naturen istedenfor å fortsette å kreve at det er naturen som skal tilpasse seg de.

"Retten mener videre at vurderingen av om vilkåret «offentlig interesse av vesentlig betydning» er oppfylt vil bero på skjønn som domstolene bør være tilbakeholden med å overprøve. " 
Så domstolene vil ikke en gang gå inn i dette... Det er altså helt greit å utrydde en dyreart, så lenge vi kan si at det det er av offentlig interesse? Er det ikke av offentlig interesse å ha en mangfoldig natur og dyreliv? Er det ikke en offentlig interesse å sikre mest mulig intakte økosystemer?
Nei, med offentlige interesser menes selvfølgelig de rent økonomiske fordelene ved nedskyting av rovdyr til fordel for beitenæringen, grunneierne og jegerne.
Julussa og Osdalen flokken ble jo skutt i fillebiter på grunn av grunneiere skulle sikre inntektene sine og jegerne sine interesser.
Offentlige interesser MY AS. Pardon my frensch.
Retten vil ikke tenke så nøye over dette. Best og ikke blande seg.
Gi meg en uavhengig domstol NÅ. Pleas. Hadde vært interessant om de hadde kommet til samme konklusjon.

Naturens forsvarere må kjempe videre. Siste ord er ikke sagt i saken enda. Jeg håper saken blir tatt
videre. Det beste var om den ble avgjort i en internasjonal domstol. Først da ville vi fått en fullstendig
uavhengig dom.
For retten vil ikke blande seg opp i det staten gjør. Og det staten gjør i denne saken er å sikre grunneierne inntekter fra elgjakta og sikre at beitenæringen får fortsette som før. I mellomtiden hoper sauekjøttet seg opp på fryselager og rovdyra skytes og holdes nede på et utrydningstruet nivå.
Man får vel lov til å kalle en spade en spade i slike tider som dette? Norge er rett og slett et ræva miljøland. Tvi.
Tusen takk til WWF som i hvert fall gjorde et forsøk på å forsvare en utrydningstruet dyreart i Norge. Julussa og Osdalen flokkene ble utslettet på grunn av penger og interesser. Det handlet ikke en gang om tap av beitedyr, men om elgen.
Jeg tenker at historien vil vise at det er våre myndigheter og våre domstoler som bør skamme seg. De sikret igjen menneskenes interesser og naturen ble nok en gang den tapende part.
WWF kan gå med hodet høyt hevet. Stå på videre!

There something rotten in the Kingdom of Norway. Just sayin.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur