Grønnkålpai



Pai er godt og det finnes mange varianter. Hvorfor ikke ta en vegetarisk? Det å spise mindre kjøtt er som kjent bra for helsa di og bra for miljøet. Nå i påsken er det sikkert mange som har stappet i seg både det ene og det andre ;)

Hvis du har lyst på noe mer grønt til uka, så prøv denne grønnkålpaien.

Ingredienser

Paideig

125 g smør
250 g mel
1 dl vann

Fyll

150 g grønnkål
1 stk hvitløksfedd
2 egg
2 dl créme fraiche
100 g ost
olivenolje
salt
pepper

Slik gjør du 

Lag paideigen. Smuldre smøret inn i melet. Tilsett vann og kan deigen glatt og smidig.
Pakk deigen inn i plasfolie og la den hvile i 30 min. i kjøleskapet.
Kjevl ut deigen og kle formen med paideigen. Prikk bunnen med gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i 15 min.

Fres grønnkål til den er blank med litt olivenolje. Tilsett hvitløk og rør til grønnkålen har myknet noe. Fordel grønnkålen over tertebumnen.

Visp sammen egg og creme fraiche, krydre lett med salt og pepper (litt muskat er også godt). Hell eggeblandingen over paifyllet og stek paien ved 180 grader ca 30 min.
Server med en god salat til.









Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur