En unaturlig historie

Det er verdens havdag i dag.
Hver dag bør vi mennesker tenke over hva vi gjør med jorda vår, lufta vår og havet vårt. Det er ille det som skjer.
Akkurat nå, ja akkurat nå, dør Great Barrier Reef. Verdens største korallrev dør. Greate Barrier Reef ligger langs østkysten av Australia og er et av de mest kompliserte økosystemer på jorda. Det er 2 millioner år gammelt.
Korallrevene er tilholdssted for 25 % av alt liv i havet. Det er havets regnskog. Tusenvis - kanskje millioner - av arter har utviklet seg til å bruke korallene som livsgrunnlag, enten direkte som beskyttelse eller mat, eller indirekte, gjennom å livnære seg på de skapningenen som kommer på søken etter beskyttelse eller mat. Dette symbiotiske foretagende har pågått gjennom mange geologiske epoker. Men nå blir trolig korallrev det første store økosystemet som kollapser.
Årsaken? Varmere hav. Klimaforandringer. Forskere sier klart og tydelig at årsaken er uten tvil menneskeskapt global oppvarming. Det er vår skyld.



Det er stor grunn til bekymring. Fortsetter nivået av co2 fra fossile brensler i atmosfæren å øke kommer dette til å øke surhetsgradene i havet, i takt med at gassene oppakes av vannet. Revene trues også av utslipp av fra landbruk og industri, i tillegg til overfiskeri. Det er selvfølgelig business as usual...
Hvis korallrevene dør frykter forskerne at den globale oppvarmingen virkelig skyter fart, siden korallene tar opp og binder co2 under dannelsen av sin kalkskjelett.
Vi trenger at verdenssamfunnet reduserer utslippene. Men hva skal naturen med fiender når verden ledes av mennesker som Trump? Eller vår egen Carl Ivar som nekter å tro på forskere? Vi har tilført 365 milliarder tonn karbon til atmosfæren. Avskoging har tilført ytterligere 180 milliarder tonn. Og det skal liksom ikke påvirke noen verdens ting?!? Det er liksom helt naturlig. Bull shit. Det som forgår nå, rett foran øynene våre, er en unaturlig historie! 
Vi går mot en global temperaturøkning på mellom to og fire grader. Dette vil sette i gang en rekke verdensomveltende prosesser. Det merkes allerede her hjemme. Bare i Norge er det ført opp 172 arter på rødlista som er truet på grunn av klimaforandringer. Arter som narhval og isbjørn vil oppleve voldsomme reduksjoner i sine leveområder i årene som kommer.
Det MÅ gjøres noe, men det ser dessverre ikke lyst ut.

Jeg mener miljøvern er noe av det viktigste politikerne har på agendaen. Det er snart valg. Tenk på jorda vår. Tenk på havet. Tenk på genrasjonene etter oss. Tenk at det er verdens havdag og at Great Barrier Reef dør. Tenk at det  haster.


Se på disse:

https://www.youtube.com/watch?v=lVMV3StvLCs

https://www.youtube.com/watch?v=rM6txLtoaoc





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring