Ingenting er hellig lenger

Våren - tiden da naturen våkner igjen og det yrer av liv. Denne årstiden burde være hellig. Er det en tid da dyrene burde få være i fred er det nettopp om våren.

Dessverre er hverken våren eller yngletiden hellig i Norge. Her tar man seg til rette slik det passer en, eller rettere sagt hvordan det passer næringene som skal tjene penger. 
Tømmerhogst er skyld i at et stort antall fugleunger stryker med. 80 000 fuglehekkinger kan være ødelagt i Norge på grunn av hogst. 
Tenk at det er lov å hogge og drive med storhogst i skogen når harene, rådyrene og alle skogens dyr har født ungene sine. 

I Norge har vi en lov som sier at forstyrring av fugler og dyr i yngletiden er forbudt. 
Likevel tillater man storhogst i skogen. De økonomiske interessene er alt for store og veier tyngre enn natur og dyreliv. 




Det er ikke bare hogst i skogen som forstyrrer dyrelivet. Det også tillatt med jakt på noen arter midt i yngletiden. Det er nå lov til å jakte ulv helt frem til 31. mai. Ulven går drektig fra februar og valpene fødes i april - mai. Denne våren har vi sett at det har blitt innvilget fellingstillatelse etter fellingstillatelse etter at disse stakkars dyrene har dukket opp på et eller annet viltkamera. 

Tenk at det er lov å jakte på drektige dyr eller dyr som nettopp har fått unger. Dette kalles forebyggende tiltak. Alt for at sauen skal få gå fritt i de ville dyrenes hjem noen måneder av året før den sendes til slakteriet. Det er overproduksjon på sauekjøtt og mye av kjøttet havner på fryselager eller som fôr til pelsdyrene. 
Og ikke noe med det, men hvis man gjør som Fylkesmannen i Innlandet, kan man også innvilge skadefelling på ulv - uten at den har gjort noen skade. Da kan man få lov til å bruke løs på drevet halsende hund i jakta. Jakt med løs hund i yngletiden tit ALLE skogens dyr, hva synes du om det? 
Jeg lurer på hvem som egentlig får seg til å jakte i vårskogen? Hva er de menneskene som sitter bak en kontorpult og innvilger slikt laget av? 
Hvor er egentlig respekten for natur og dyreliv? 

Det forgår også vårjakt på bjørn, som nettopp har våknet opp fra dvalen. Dette er også et forebyggende tiltak. Bjørnen, som er sterkt truet, skytes før den har rukket å riste vintersøvnen av seg. 
Også har vi selvsagt hiuttak på jerv, der man graver seg inn i hiet til jerven og avliver ungene og moren som prøver å forsvare dem. 
Nylig ble det det også innvilget bruk av skuter til gaupefelling.



Som om ikke dette var nok bygges det nå vindparker i fra før inngrepsfri natur. Norge har i det siste fått hele 80 nye slike parker. 200 meter høye vindturbiner, strømledninger og veier på kryss og tvers har ødelagt enormt mye natur for det de kaller det "grønne skifte".
Jeg har ingen tro på at vi redder klimaet ved å ødelegge naturen. Vi står tross alt overfor ei naturkrise, som er like stor som klimakrisa. Denne krisen får dessverre ikke så stor oppmerksomhet. Slik jeg ser det har vi bare fått en ny industri som skal tjene penger på bekostning av naturen. 

Det fyller meg rett og slett med vemmelse slik Norge holder på for tiden. Forstyrrelser av fugler og dyr i yngletiden er forbudt, så hva er det da Norge holder på med? Det å tjene penger trumfer alt? 
Dette er ikke annet enn statlig faunakriminalitet, slik jeg ser det. 
Dessverre har vi politikere som ikke ser ut til å bry seg døyten, så selv i en tid der verden står overfor ei naturkrise, så får galskapen fortsette. Ingenting er hellig lenger og selv ikke om våren får noe være i fred. 
Jordas natur og dyreliv ødelegges i et forrykende tempo. Alt for å tjene mest mulig penger. Kapitalismen har blitt som en ond sirkel man ikke kommer seg ut av.
Tap av naturmangfold og biologisk mangfold er en akutt utfordring for livet på kloden. Vi har blitt en forferdelig ødeleggende art. 
Tenk at vi ikke fatter og begriper at ved å ødelegge for natur og dyreliv så ødelegger vi til syvende og sist vårt eget livsgrunnlag. 




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur