Enige og tro til Dovre faller

Enige og tro inntil Dovre faller eller Enige og tro til Dovre faller er den såkalte Eidsvoll-eden fra 1814. Dovre har i lang tid hatt en viktig posisjon i Norges nasjonale bevissthet, der Dovrefjell representerer det evige, uforanderlige, trygge og grunnfestede.
Fjell skal ikke rokkes ved, men stå til evig tid.
Men hva er det som skjer nå? Selv fjellene våres skal ikke få stå i fred. Nå skal selv fjellheimen våres gjøres om til et industriområdet.
Vi må ofre naturen for å redde klimaet, sier de. Vi skal ofre flaggermus, insekter og ørner og sprenge fjelltopper for å bremse klimaendringene. De som sier det lukker øynene for at vi har en like stor krise som klimaendringene foran oss og det er nemlig tap av natur og dyrearter. Tre fjerdedeler av landjorda er vesentlig endret av mennesker. To tredjedeler av havene er under sterkt press. Én million arter står i fare for å dø ut, mange av dem innen tiår. Vi utvinner 60 milliarder tonn av jordas ressurser hvert år, dobbelt så mye som i 1980 og langt over jordas tålegrenser. Tapet av natur truer menneskeheten.
Likevel er det pengene som rår. Noen tjener store penger. 
Det ser ut til at selv «Dovre» skal ofres på kapitalismens alter. Jeg synes ikke dagens politikere er er tro mot Norge. Naturen er en del av sjelen våres. Jeg er ikke enig i myndighetenes beslutninger. De selger sjela våres. Vi redder ikke klimaet ved å ofre naturen. 
Våkn opp nordmenn. Se at «Dovre» faller.




Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring