Jakt i yngletiden

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har sagt det før når det gjelder forvaltningen av ulv i Norge, men nettopp når du tror det ikke kan det bli verre - så blir det det nettopp det.
Norge har etter min mening gått i feil retning veldig lenge, når det gjelder forvaltningen av våre kritisk truede og sårbare rovdyr, men nå topper det seg virkelig.
Regjeringen har nemlig bestemt at lisensjakta på ulv kan forskyves helt frem til 31. mai. Klappjakten på Norges truede dyr fortsetter.
Det er så horribelt at jeg nesten ikke finner ord. Ulven går drektig fra februar og valpene fødes nå i april - mai.
Hvor uetisk går det an å bli når det gjelder behandlingen av visse dyrearter?
Look to Norway. Noe så skammelig. Noe så nitrist. Dette plasserer Norge blant de dårligste når det gjelder å ta vare på denne dyrearten.
Det fyller meg rett og slett med vemmelse at ulvejegere kan få fly rundt i vårskogen med geværet sitt på jakt etter ulv som går drektig eller nettopp kanskje har født valper. Og de forstyrrer selvsagt ikke bare ulven, når de jakter etter den, men alle skogens dyr som i disse dager føder sine unger og gir nytt liv til skogen.

Hvem får seg til å jakte i vårskogen? Hvor er respekten for natur og dyreliv?
Våren burde være en hellig tid. Naturen våkner til liv igjen. Er det ei tid dyrene burde få være i fred er det nettopp om våren.





Jeg er drittlei nå. Jeg er forbanna og lei meg. Natur og dyreliv taper stadig mot kapitalismens stormakt og menneskers interesser og behov.
Husdyr som ikke er tilpasset til å klare seg selv i naturen, slippes ubevoktet ut i naturen og alle dens farer. Er det riktig å jakte i vårskogen av den grunn, for å få has på en dyreart som ikke forstår at sau ikke er lov å ta? En kritisk truet dyreart i Norge!
Er dette innafor Norge?
Etter min mening må det være langt i fra det og jeg håper dette vekker oppsikt i utlandet. Det må da til og med være et klart brudd på Bernkonvensjonen?

Fra før av bedriver Norge vårjakt på bjørn, som nettopp har våknet opp fra dvalen og hiuttak på jerv. I går ble en bjørn i Meråker skutt. Lenge før sauene er sluppet ut på beite. Grunnen var selvfølgelig at de trodde denne bjørnen hadde tatt sau i fjor. Bjørnen som har sovet seg igjennom en hard vinter og nettopp våknet blir skutt så snart den har våknet fra vinterdvalen. Dette er også totalt uakseptabelt og uetisk. De kaller det forebyggende tiltak. Vi har bare litt over hundre bjørner i dette landet her.
Slik kan det gå i et land som hele tiden setter næringsinteresser først. Da må det naturlige dyrelivet tape hele veien.

Man bedriver ikke jakt i yngletiden. Alle med et snev av etikk og moral skjønner dette. Dette er totalt uakseptabelt av Norge. Jeg håper det kommer noen følger av dette vedtaket de har nå gjort når det gjelder ulven. (Men det gjør neppe og galskapen kan fortsette som før).
Når er det nok? Når vi har skutt sønder og sammen alt vi har av rovdyrbestander?
Når skal vi fatte og forstå at dyr har egenverdi? Naturen er ikke kun til for oss. Store rovdyr er en del av næringskjeden og økosystemet. For naturen er de viktig, uavhengig av den nytteverdi de har for oss. En sunn, intakt natur er også viktig for oss mennesker.

Hvilket miljøland med respekt for seg selv vedtar å jakte på kritisk truede dyr i yngletiden? I en tid da miljøforskere over hele verden tar til orde for at vi må styrke vernet om ville dyr, velger altså Norge å gå stikk motsatt vei.


Kommentarer

  1. Norge er et av de beste land angående dobbel moral ..også i dyrevern politikk.! Skyte kåte tøffinger og late suebønder bestemmer her i gården .!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur