Reinspikka galskap

Ulvebestanden i Norge lider av høy innavl. Det betyr at det er livsviktig for ulvebestanden i Norge å få inn "nytt blod". Likevel har Staten klart å skyte to ulver fra den finsk-russiske bestanden på kort tid. Begge disse ulvene ble skutt i Finmark fra Helikopter på oppdrag fra Miljødirektoratet. Begrunnelsen er at ulvene utgjorde stort skadepotensiale på tamrein. 

Dette er ikke annet enn skammelig av Miljødirektoratet i Norge. Skal ikke et Miljødirektorat beskytte fredede og utrydningstruede dyrearter i dette landet her? Ulven er tross alt fredet og på rødlista. 
Er ikke Miljødirektoratet opptatt av at ulven som art skal overleve i Norge? De må ha fullstendig misforstått sin rolle, for det virker da vitterlig som om det er husdyra sin sak de taler og ikke de ville dyra sin sak? 

Miljødirektoratet valgte og ikke prøve ut andre tiltak. De kunne blant annet bedøvet og flyttet ulven. De brukte jo helikopter i jakten på denne ulven, så det virker meget merkelig at man ikke kunne bedøve denne ulven isteden for å drepe den. Ved å bruke helikopter har de uansett brukte mange ressurser på denne fellingen. 

Norges rovdyrpolitikk er flaut å være vitne til. Det kan virke som nullvisjonen når det gjelder ulv har også nådd Maktens korridorer. Det er helt klart sterke krefter i sving når man er vitne til så hårreisende dårlige beslutninger og forvaltning. 
Vi får bare merke oss at dette skjer med også Venstre i regjering. Det er ikke mye Ola Elvestuen får til dessverre, selv om jeg tror han vil. Jeg venter bare på at han skal godkjenne jakt innenfor ulvesonen. Det er liksom bare det som mangler i denne skandaløse forvaltningen. 

Senterpartiet derimot får til mye med sitt naturhat. Ville dyr skal bort til fordel for husdyr. Beitenæringa må prioriteres, klager de. Akkurat som om de ikke blir det nå? 

To GENETISK viktige ulver ble nettopp skutt fordi de utgjorde fare for rein. Ingen andre tiltak fant norske myndigheter verdt prøve ut for disse to viktige individene. I Norge skyter vi først som sist. 

Jeg må si jeg synes det er merkelig at det blir slikt ramaskrik når det er rovdyr inne i bildet. Vi vet jo at både sau og rein omkommer av mange andre årsaker enn rovdyr. Det er som om det er helt greit at reineiere opplever betydelig tap av rein på Nordlandsbanen eller at de sulter i hjel på Finmarksvidda, men når det kommer to viktige ulver vandrende fra øst da blir himmel og helvete satt i bevegelse for å redde reinen. Er ikke dette REINSPIKKA GALSKAP? 
Misforstå meg rett. Jeg mener ikke at man ikke skal redde reinen og beskytte den, men det må gå an å ha to tanker i hodet på en gang. Deler av reinnæringen sliter med dyrevelferdsproblemer. Overbeite og sult har vært et problem i reindriften de siste 20-30 årene. Dyr sulter rett og slett i hjel. 
Hvis dette er greit skjønner jeg virkelig ikke at to finsk-russiske ulver som hadde vært et viktig tilskudd til den norske bestanden måtte bøte med livet. 



Kommentarer

  1. indavl i dyrene-verden er menneskeskabt :-((( hvis vore dyr havde tid til at danne de grubber de selv ønsker og flytte til de steder de vil tilpasse sig--og igen føde nye generationer som også finder nye grubber, ligesom dengang der var mere plads til dem , men de bliver jo skudt så inden de når at leve som de plejer------ naturen tilpasser sig-- men menneskene er så egosentriske i dyrenes hjem

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring