Svane-saken

Så skal Havnesjefen i Os avlives. Svanefar har vært aggressiv og angrepet en jente. Jeg har full forståelse at det var en veldig ekkel hendelse for jenta, men det er beslutningen som er tatt i etterkant som jeg er nødt til å ytre meg litt om...



Jeg har hevdet tidligere at nordmenn har fjernet seg mer og mer fra naturen. Vi forstår ikke lenger naturen. Det er nærmest en Disney natur som har blitt virkeligheten for oss. Det viser denne Svane-saken tydelig. Jo, for hva er det som skjer når nordmenn møter virkelig natur? Hva skjer når et dyr reagerer som et dyr, men ikke på den måten vi synes er greit? Vi forstår det ikke.

Svaner er ville fugler. De er svært territorielle. Dette gjelder spesielt når de har unger. Alle svaner og andre fugler og dyr gjør hva de kan for å beskytte ungene sine. Havnesjefen i Os har i tillegg blitt plaget på ulike måter av idiotiske folk. At han er ekstra aggressiv av det er HELT naturlig. For mange nordmenn er det da helt naturlig at det er svanen som må bøte med livet. Det er jo det vi pleier å gjøre her. Vi luker bort problemet. Men hva med å ta en titt innover oss selv... For det er ikke sikkert alt det vi gjør er det riktige... Det er bare å ta en nærmere kikk på hvordan vi nordmenn virkelig behandler naturen det og du vil se en del grums...
Vi kan starte med folks holdninger til natur. Den er blant mange hårreisende dårlig. Mange nordmenn oppfører seg rett og slett som om naturen er til for dem.... Naturen er en slags fornøyelsespark som vi kan boltre oss i. Folk vil plukke bærene sine i ro og mak, bort med bjørnen. Husdyr skal gå fritt, bort med jerven. Folk vil ikke dele elgen med andre dyr, bort med ulven... Og svaner skal ikke være aggressive, bort med den...

Når det gjelder svaner og andre fugler har jeg sett mange eksempler på dårlige holdninger. Dette gjelder særlig foreldre som er ute med barna sine i parker etc. Her ser man stadig vekk at det er visst helt normalt å løpe etter fugler for å skremme de, kaste ting etter de og brøle. INGEN reagere på det, det er visst bare helt normalt at gullungen får holde på slik... Det er jo bare en fugl.
Det er vel disse "gullungene" som nå har blitt store og har holdt på å plage Svanefar. De har kastet stein etter han, de har dratt han etter halsen langt til sjøs osv.

Havnesjefen i Os har reagert helt naturlig han. Han har blitt redd folk og redd for familien sin. Er det Havnesjefen som skal dø på grunn av at noen holder på med dyreplageri? Burde man ikke ta mer tak i selve dyreplageriet? Det virkelige problemet?  Går det ikke an å få folk til å ta sine forholdsregler og ikke nærme seg svanen? Særlig når han har unger? Det er jo satt opp skilt. Må ikke folk selv ta et ansvar?
Burde man ikke lære opp barn til å behandle fugler og dyreliv med respekt? Kunnskap er fint og tar du med gode holdninger er det topp.
Men, nei da. I Norge avliver vi problemet. I andre land bedøver de gjerne "problemdyr" og flytter de, eller de finner andre løsninger.
I England for et par år siden så drepte en aggresiv svane to hunder. En talsmann fra myndighetene uttalte seg da:  "Vi har sympati for hundeeierne, men vi må også beskytte dyrelivet i parkene våre".
I noen land bader bjørnene i badebassengene til folk. Likevel settes det opp skilt i byen som sier: Ta vare på bjørnene våre. Helt utenkelig i Norge, selvfølgelig. Hadde en bjørn badet i et norsk basseng, så hadde den selvfølgelig endt sine dager der.
Så hva er forskjellen på oss og mennesker i andre land?
Siden våre forfedre utryddet så og si alle de store rovdyra har nordmenn blitt vant med å forholde seg til en natur uten noe som helst farer. Og en slik holdning har det blitt. Ingenting skal være farlig for oss. At det lurer andre farer overalt er visst helt greit, bare ikke noe i naturen truer oss... Folk tar
stadig sjanser med sitt eget og andres liv og kjører som noen svin. Det er bare slik som kan skje, men å støte på et rovdyr i naturen. DET må for all del ikke skje. Det er jo farlig det...

Når Havnesjefen i Os nå må bøte med livet, går dette selvsagt ikke bare ut over han, men hele familien hans. Svaner holder sammen hele livet. Det er noe vakkert over det.
Jeg har dessverre ingen tro på at vedtaket blir omgjort på. Jeg har mista troen på nordmenn og natur. Vi er slett ingen naturmennesker, som vi liker å tro. Du blir ikke et naturmenneske fordi du rusler rundt i skauen og skyter din egen mat, eller bestiger en eller annen fjelltopp, etter min mening.
Det handler om så mye mer.

Saken med Havnesjefen i Os er et symptom på at vi nok en gang beveger oss lenger og lenger bort fra en sunn naturforståelse.

Hvis du er enig med meg, må du gjerne signere dette oppropet 

https://www.opprop.net/redd_havnesjefen_i_os_fra_a_bli_avlivet



Kommentarer

  1. Norge har et land som hater naturen, dyrehatere skjemmer ut landet for hele verden, fy for en tarvelig skam. Svanefar har blitt mishandlet av mennesker fordi den beskytter familien sin. Det er ene og alene barnehage asettes feil at den lille piken ble angrept av svanefar, de lot henne gå i vannet der svanene holder til. Kan ikke avlive svanen av den grunn, helt horribelt...

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur