Mat fra grøftekanten
Kjøttfrimandag og i dag ble det mat rett fra grøftekanten. Det var brenneslesuppe som stod på menyen. Jeg kjenner en barnslig glede over å kunne gå ut i naturen å plukke min egen mat. Det er nesten litt romantisk. Tilbake til naturen liksom...
Barna synes også det er gøy.
Brenneslesuppe er sunt som bare det. I brennesle er det både vitamin A og C, i tillegg er det mer jern i brennesle enn i spinat.
Dette er hva jeg brukte i suppa:
Masse brennesleblader
1,5 dl hønsebuljong
2-3 sjalottløk
1/2 løk
2 hvitløksfedd
Litt chili
matfløte
Salt og pepper
Stekte løken og chili i olje. Kokte opp hønsebuljongen og brennesle. Ca i ti min. Tok opp i matfløte og litt salt og pepper på slutten.
Barna synes også det er gøy.
Brenneslesuppe er sunt som bare det. I brennesle er det både vitamin A og C, i tillegg er det mer jern i brennesle enn i spinat.
Dette er hva jeg brukte i suppa:
Masse brennesleblader
1,5 dl hønsebuljong
2-3 sjalottløk
1/2 løk
2 hvitløksfedd
Litt chili
matfløte
Salt og pepper
Stekte løken og chili i olje. Kokte opp hønsebuljongen og brennesle. Ca i ti min. Tok opp i matfløte og litt salt og pepper på slutten.
Kommentarer
Legg inn en kommentar