Stokkender

Jeg har skrevet mye om rovdyr i det siste. Det er mye å skrive om. Det er mye å ta tak i, men denne gangen skal jeg skrive om en helt annen sak. En sak som det også er viktig å ta tak i(mener jeg i hvert fall).
Denne gangen skal det handle om stokkender.

Miljødirektoratet ga i fjor tillatelse til utsetting av stokkender fra oppdrett. Ender settes ut for at jegere skal drive jakt og jakt trening på dem. WTF? Har det raknet helt for Miljødirektoratet!?!
De skulle som kjent også åpne opp for jakt på våre sangfugler, men da de møtte massiv motstand i befolkningen (det nytter å kjempe og si fra folkens!), så måtte de trekke dette skrekkelige forslaget.

I fjor ble det altså satt ut tusenvis av stokkender på Østlandet. Utsetting Stokkender utgjør en stor fare for ville Stokkender. Utsetting av fugler fra oppdrett vil kunne gi innblanding av genetisk materiale i de naturlige bestandene av stokkand. Dette vil forstyrre den naturlige genetiske variasjonen. Det kan altså påvirke endene og gi dem f.eks kortere levetid, endre utseende og påvirke fertilitet og eggproduksjon.

Og dette er bare en side av saken. Vi har jo også den etiske siden av saken. Nå kan vel ikke Norge skryte noe særlig av å ha respekt for dyreliv. Nei da, her skytes utrydningstruede dyr i stor skala. Fredede dyr blir utsatt for hiuttak (der man dreper både jervemor og ungene hennes), bjørner som nettop har våknet fra vinterdvalen skytes på vårsnøen og streif ulv skytes selv om bestanden er kritisk truet. Alt blir selvsagt godkjent av Miljødirektoratet.



Når man bedriver jakt så skal man høste av naturens overskudd. Trodde jeg da.
Miljødirektoratet mener derimot at dyr kan brukes som leketøy. Jakt er en lek. Det er helt greit at fugler blir brukt som levende skyteskiver.
MILJØDIREKTORATET har altså åpnet opp for dette.
Har de fullstendig misforstått sin oppgave? En av hovedoppgavene deres er å forvalte norsk natur. For en merkelig måte å gjøre det på! Hva slags folk er de har ansatt? Er det på høy tid at noen tar hatten sin og går?!?
For norsk natur skal vel ikke manipuleres og være en lekegrind for jaktkåte rikmannsgutter?
Jeg spyr. Jeg blir provosert. Jeg blir forbanna.
Hva er det som skjer med dette landet her? Respekten for dyrelivet er snart totalt fraværende.
Noe så trist.
Men jeg vet at det er mange der ute som fremdeles bryr seg om vår natur og vårt dyreliv. Vi klarte å stoppe jakten på sangfuglene. La oss stoppe MILJØDIREKTORATET  igjen ved å si at dette er nok en uakseptabel handling fra deres side.

Praksisen må avvikles. Følg lenken og skriv under hvis du er enig.



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Når vei trumfer natur

Jakt og hogst i vårskogen