Mat fra grøftekanten

Kjøttfrimandag og i dag ble det mat rett fra grøftekanten. Det var brenneslesuppe som stod på menyen. Jeg kjenner en barnslig glede over å kunne gå ut i naturen å plukke min egen mat. Det er nesten litt romantisk. Tilbake til naturen liksom...
Barna synes også det er gøy.





Brenneslesuppe er sunt som bare det. I brennesle er det både vitamin A og C, i tillegg er det mer jern i brennesle enn i spinat.





Dette er hva jeg brukte i suppa:

Masse brennesleblader
1,5 dl hønsebuljong
2-3 sjalottløk
1/2 løk
2 hvitløksfedd
Litt chili
matfløte
Salt og pepper

Stekte løken og chili i olje. Kokte opp hønsebuljongen og brennesle. Ca i ti min. Tok opp i matfløte og litt salt og pepper på slutten.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur