Balkong biolog

Når man deltar på rovdyrdebatter så får man så øra flagrer.
Vi som er så frekke å ha meninger om rovdyrsaken når vi ikke selv bor på bygda eller midt i svarteste skauen får sannelig passet vårt påskrevet. 

Vi er visstnok noen kaffelatte drikkende kunnskapsløse balkong biologer som ikke vet hvordan naturen VIRKELIG skal være. Nei, for det vet bare de som inntar den svarte kaffen sin på Samvirkelaget og deltar i elgjakta på høsten. Dette kvalifiserer til det man på den andre siden kaller FAKTA. Denne type fakta er gjerne ERFARINGSBASERT, noe man selv altså har erfart eller har sett med egne øyne.
Jeg kaller det alternative fakta. Fakta som passer ens eget synspunkt, som ikke baserer seg på hverken forskning eller hva fagfolk sier. 

Her kommer uansett noen betraktninger fra en "balkong biolog" om rovdyrpolitikken i Norge for tiden:



I disse dager behandler våre politikere forslaget om å endre naturmangfoldloven. Det gjør meg fly forbanna. Alle de store rovdyrene er sterkt eller kritisk truet i Norge. De trenger derfor selvfølgelig MER beskyttelse, ikke mindre. 
I en tid da det foregår en masseutryddelse av arter på jorda, vil altså Norges myndigheter svekke naturmangfoldloven. Snakk om å gå foran som et godt eksempel her i verden... 

Og hva vil dette si for våre arter i Norge? Hva slags naturforvaltning vil vi få? Nå er ikke den forvaltningen akkurat noe å skryte av i utgangspunktet, men å svekke beskyttelsen til rovdyrene eller dyr vi ikke liker ytterligere er bekymringsfullt. 

Ulven er en kritisk truet art i Norge. Utenfor ulvesonen lever ulven i Norge nærmest som fredløs, selv om ulven ble fredet i Norge i 1973. Året jeg ble født. Snart 44 år siden. Det er først nå vi har fått en ulvebestand å snakke om.  Vi er visstnok opp i et enormt høyt antall ulv ifølge noen. Knappe 70 ulv. 
Tenk hvis vi skulle ha igjen 70 elg igjen i Norge? Ville noen med vettet i behold finne på å foreslå og skyte 47 av disse? 
Selvfølgelig ikke. 70 individer innen en art er veldig lite, men fordi ulven skaper et problem, så er det liksom greit å "herje" med denne arten.
Slik skal det ikke være. Naturmangfoldloven skal hindre nettopp dette. Det kan ikke være slik at det er særinteresser som skal legge føringer for hvordan artene skal forvaltes. Det skal sikres levedyktige bestander av arter som hører til i norsk natur. 
Politikere må legge vitenskapen som grunn for sine vedtak. Norsk natur må beskyttes, ikke svekkes. 

Er du enig med meg, så send en e-post for ulven. Det haster! 





Kommentarer

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Det er en tragedie at vi har en viglepetter som er klima- og miljøminister. Rovdyrpolitikken er en katastrofe for rovdyrene.Ulven er lagt for hat fordi den er et rovdyr og skal derfor fjernes. Utenom skjer det i disse dager en grusom massakrering av hjelpeløse jervemødre med unger i hi. Bjørnen skytes idet den kommer ut fra vinterhi, samt gaupene som meies ned i en sårbar perode når de har kull.Vi har politikere som hater naturen med klima- og miljøminister Vidar Helgesen i spissen med velsignelse fra både FRP, KrF og AP.Naturmangfoldloven bør gripe inn og stoppe masseutryddelsen av rovdyrene som skjer i landet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Helt enig med deg. Politikerene vingler. De må basere sin politikk på kunnskap. Det er en tragisk politikk som føres.

      Slett
  3. Godt skrevet!
    Det finnes svært mange eksempler på at mennesker bosatt på landsbygda hvor rovdyra er, ikke "ser skogen for bare trær".

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur