Baklengs inn i framtida

Det må ha skjedd noe alvorlig galt med nordmenn´s holdninger til naturen...

Overalt i verden må mennesker forholde seg til en fauna langt farligere enn den norske. I Australia må man mange steder sjekke skoene for giftige edderkopper og det kan være farlig å ta seg dukkert i havet, for der lurer hvithaien.
Dette må mennesker leve med og forholde seg til. Vi lever jo tross alt på jorda og deler denne planeten med tusenvis av andre arter. Noen av de kan være farlige for oss. Det kalles å leve, man kan dø av det.
Det å leve i verden og på jorda er ikke ufarlig. Det er ikke vår private lekegrind som er polstret og sikret i alle bauer og kanter.

Det er bare det at i Norge så oppfører vi oss som om at ingenting i vår nærhet må være farlig. Vi har levd så lenge med en nærmest "rovdyrfri-fauna" at vi ikke klarer å forholde oss til "farlige" dyr lenger.
Vi har fjernet oss så mye fra naturen at den virker skremmende for oss.
I tillegg så ønsker nordmenn at naturen skal være utmark for sau. Sauen skal kunne beite fritt. Dette er selvsagt et problem siden rovdyr ikke skiller på husdyr og andre byttedyr. Og så må vi ikke glemme at elgjegerne heller ikke vil dele elgen med rovdyr.
Nei, alt i den norske naturen tilhører nordmenn. Naturen er noe som skal BRUKES og UTNYTTES og vi forvalter den slik at den tjener oss best.
Jeg er usikker på om dette er til det beste for naturen. Jeg tviler.
I årevis har det for eksempel vært for mye elg i dette landet. Så mye at elgen beiter ned furuskog og løvskogen våres. Det har altså vært mer enn nok av byttedyr, mens alle de store rovdyrene har vært og fremdeles er sterkt eller kritisk truet. Ola Nordmann kan ikke dele elgen med ulven. Han forlanger skyhøye jaktkvoter hvert år fordi han vil drive med hobby´n sin, sin fritidssyssel.

Bjørnen sover, bjørnen sover i sitt lune hi...
Den er trygg mens den sover, men når den våkner fra dvalen etter en lang vinter og går ut for å lete etter mat, så må den vokte seg for farlige Ola Nordmann.
I påsken gjorde en bjørn det feiltrinnet at den fikk lyst på kjøtt etter en lang vinter og tok en elgkalv i Selbu. Dessverre tok bjørnen denne elgen 300 meter fra et sauefjøs. Alle sauene var trygt inne i fjøset og vil stå der ennå en god stund, men Ola Nordmann forlangte bjørnen skutt sporenstreks.
Denne bjørnen rakk så vidt å snuse litt på vårluften før den måtte bøte med livet. Den hadde jo gjort noe så forferdelig som å spise en elg.... Slikt kan ikke vi nordmenn tolere, et sted går grensen. Vi svir av glatt tusenvis av kroner for å få has på denne forferdelige frekke bjørnen. Denne bjørnen tok vi med hjelp av helikopter.



I mange andre land er det ikke uvanlig at bjørner roter i søppelkassene til folk. Bjørner tar til og med seg en dukkert i folks svømmebasseng. Likevel blir det ikke slik oppstandelse som i Norge.
Folk i mange andre land er vant med å leve med dyr tett inn på seg. Noen steder kan man til og med lese skilt som: "Ta vare på bjørnene våre".
Dette er helt utenkelig i Norge.

I Norge får vi overskrifter som: "Se bjørnens blodig nattverd i påskeskogen".
Hva er dette for noe journalistisk makkverk?!?
Denne journalisten er neppe vegetarianer, men glefser sikkert i seg gladlig kjøtt hver dag. Men at et rovdyr dreper en elg.... Nei fy, så forferdelig!
Snakk om naturforståelse. Og det hjelper ikke det grann at mange nordmenn lever nært naturen. Mange har likevel en dårlig forståelse av naturen.

Det er trist fordi vi blir kjent som landet som hater naturen. Vår behandling av våre truede dyrearter vekker faktisk oppsikt internasjonalt.

Det mildt sagt oppsiktsvekkende at det har blitt fremmet mistillitsforslag mot vår Miljøminister Helgesen. En minister som faktisk gjør den jobben han har blitt satt til. Han følger lover og regler og gjør den jobben som forventes av en MILJØMINISTER. Bombe!
Det er skandale om han faktisk må gå, men absolutt ingenting forundrer meg i denne saken lenger. Jeg har null tiltro de fleste politikerne på Stortinget når det gjelder rovdyrsaken.

Det virker som vi er på full fart mot 1800-tallet igjen. Ola Nordmann fører en ny "rovdyrkrig". Snakk om å gå baklengs inn i framtida.






Kommentarer

  1. Bra skrevet, igjen!
    Steinar Lem, tidligere leder i Fremtiden i Våre Hender, uttalte allerede på 90 tallet at norske rovdyrs fremtid er avhengig av ett EU medlemsskap.

    Norge må ha noen til å passe på seg selv.
    Norske politikere er opptatt av populisme, og ingenting annet.
    Norske journalister, som selv er jegere, skriver negative omtaler om rovdyra, for å beskytte sin egen hobby.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det :) Det er en helt tragisk politikk!

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur