Kjære Tovemor


Mors dag
Ulvemor! Nå er det morsdag. Mange unger står tidlig opp og kommer med kaffe på senga og tegninger til mor. Det er kos og trygghet inne. Ute er det ikke like bra i bygda vår nå. Vi er redd deg. Alene er du kanskje ikke så farlig for voksne, men kommer du med flokken din, da stoler vi ikke på dere. Det var ikke trivelig da unggutten din streika rundt huset her. Han kverka nesten hunden, før han spratt over huska til nabojenta. Heldigvis var ikke ho der akkurat da, så han fortsatte inn på beite. Der tok han knekken på mange sauer. Det var en veldig sulten ulv. Eller kanskje han bare var ulveleken? Sånn lek ønsker vi å spare unga våres for! 
Du ulvemor! Du ønsker sikkert å få være i fred men unga dine, du og. Det må være minst like stressende for deg å bo blant oss folk. Å bli omplassert til urban ulv må ta på, særlig når så mange bryr seg. Først blir du fanga, så dopa og pynta med kjede og så må du sjangle videre på utrygge stier. Noen ganger durer jern-fugler i lufta. Nokså unaturlig i grunnen! 
Ulvemor! Jeg har hørt at når du blir bestemor blir du treg og dorsk og holder deg til folk. Ser du en unge eller ei lita kjerring, spiser du heller dem enn å jage vilt. Dette forteller folk i Estland. Jeg blir skremt av sånne historier. Skulle ønske at både du og jeg kunne være trygge for unga våre og for våre barnebarn. Villmark passer best for deg og bygdeliv passer best for oss.
Skal vi si det sånn, ulvemor, at du takker for deg her og vi ønsker god tur dit du kom fra, og du: God morsdag!    

                                                                                                                     Tove


Kjære Tovemor!

For en rørende omtanke du har for ulvemor og ungene hennes.
Leit å høre at du føler deg utrygg. Du har det nok vondt og vanskelig. Nå tror jeg at jeg har funnet løsningen for deg, slik at du og unga kan føle dere trygge.
Det finnes nemlig en familie som vil bytte med dere på Grønland i Oslo. Det er en familie på 4, der dattera er sterkt plaget av astma. All den forurensede luften er ikke bra for lungene hennes, så landlig frisk luft hadde gjort henne godt. Faren hennes trenger også å bytte miljø. Han ble slått ned på åpen gate, men var heldig å overlevde. Etter hendelsen lider han av posttraumatisk stressyndrom og angst har problemer med å gå ut. Han vil gjerne bo på bygda nær naturen. Han frykter mennesker, men ikke ulv. De to andre familiemedlemmene har også godt av et bytte. Mor har hatt hjerteinfarkt. Du vet det kan være stressende å bo i byen med to små barn. Det er høye krav på jobben, samt denne "tidsklemma"...
Familien har også en hund. De tror det vil gå veldig bra med den, til tross for ulven.
Du skjønner, i byen kan de aldri slippe hunden ut alene likevel. De vil bygge en fin hundgård til den, ellers vil de ha den i bånd. De vil jo ikke at den skal løpe rundt og forstyrre annet vilt.
Om natta er den inne. Det samme gjelder ungene. I byen kan de ikke slippe øynene fra de, så dette blir heller ingen vanskelig overgang for de.  Hele familien hadde hatt godt av å bo landlig, nær naturen i fred og ro. Dyreliv synes de er spennende skjønner du. De synes det er helt naturlig at det finnes rovdyr i naturen. Dette er noe de tar med i "regningen".
Tovemor, håper du vil vurdere byttet. Du vil få det helt strålende i en treroms moderne leilighet med alle fasiliteter i fjerde etasje. Du vil garantert ikke bekymre deg over ulven lenger.
Det ser ut som om bygdeliv passer best for denne familien og byliv passer best for deg. Nå trenger du ikke å bekymre deg noe mer over at ulven skal spise både kjerring og unger. En vinn-vinn situasjon, til glede for alle. Skal vi si det sånn?  Ta kontakt, så kan vi hjelpe deg til et tryggere liv.
God byttehandel.

P.S Ikke vurder å gå turer i Marka. Det finnes ulv der. Oslo har mange fine parker. Garantert ulvefrie.

                                                                                                                        Nina

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur