Ulveslakten

Nok en trist dag i norsk naturforvaltnings historie. For vi skriver historie i disse dager. Utryddelse av arter har aldri blitt sett lyst på i historien.
Tingretten stoppet ikke ulvejakta. Galskapen fortsetter.



Forskerne sier at de er meget bekymret for hvordan det vil gå med ulvebestanden i Norge. Dette sier altså fagfolk. Det er de man må lytte til og ikke de med "erfaringsbasert" kunnskap på bygda og som har alt å vinne på at ulven forsvinner.
42 ulv kan skytes i vinter. Det tilsvarer 75 prosent av de helnorske ulvene. 
Myndighetene fyrer løs og gjør sine avgjørelser uten kunnskap. 

Vi skulle tro vi befant oss på 1800-tallet. Ingen moderne og opplyste land behandler sine dyrearter slik. Verden står tross alt overfor den sjette masseutryddelsen av arter. VERN av arter kommer til å bli viktigere enn noen gang. 
Det er bare å konstatere at Norge er et u-land på området. Vi har nå bokstavlig talt nå skutt oss tilbake i tid. Norge må aldri mer ta ordet miljønasjon i sin munn. Vi kan for skams skyld nå ikke be andre nasjoner ta vare på sine dyrearter. Vi kunne ha vært et foregangsland når det gjaldt naturforvaltning. Nå har vi forspilt den sjansen. Den internasjonale kritikken har begynt å komme. Og det kommer nok mer. 

Det kan se ut som om skogsbaroner og jegere har vunnet "slaget". Kampen om stadige høye jaktkvoter på elg er sikret.



Jeg er likevel ganske så sikker på at siste ord i saken ikke er sagt og når det gjelder ettertiden, så er jeg ganske så sikker på at de som føler seg som seierherrer nå vil sitte igjen med svarteper. 
Vi har blant annet en Miljøminister som har skrevet seg inn i historien som Norges verste Miljøminister. Det er vanvittig at Helgesen går i bresjen og nærmest utrydder en kritisk truet art på denne måten.  

Hadde jeg hatt en bestefar eller oldefar som var med å renske landet for ulv, så hadde jeg ikke vært stolt. Nei, tvert om. I dag har vi tross alt en generasjon som tenker annerledes enn disse halvgamle mennene som nå reker rundt i skogene og ødelegger to veletablerte ulvefamilier. Ulveflokker som aldri har vært en trussel mot beitedyr, men de spiser elg. Naturlig nok. 
Selv det er for sterk kost for noen ulvemotstandere. De er visstnok bekymret for elgen og rådyrenes skjebner når de ender i ulvegapet. 
Vi har altså fjernet oss så langt fra naturen at vi ikke tåler at dyr spiser andre dyr... Jeg tenker hvis at nordmenn er bekymret for dyrevelferd, så får de første begynne å se på hva vi selv driver med... Her er det nok av ta. Pelsdyrnæringen og det industrielle landbruket har nok å "by" på her. 

Det er svært trist at nå nesten alle medlemmene fra Julussa og Osedalen revirene er skutt i filler. Tingrettens avgjørelse i dag har sørget for at resten av ulveflokkene også går samme skjebne i møte. Ulvejakta varer nå frem til 15. februar. Ingen av ulvene kan stå i mot flere hundre jegere i en vanskelig årstid. 
Tingretten satt i dag dødsstøtet på de ulvene som har ikke har gjort noe annet galt enn være ulv innenfor ulvesonen. 

NOAH arrangerer demonstrasjon 20. januar i Oslo. Det ser ut til at det er FOLKET som må kjempe for artsmangfoldet og dyrearter i vår natur. Myndighetene er mer opp tatt med å tilfredsstille en næringsgruppe og særinteresser i samfunnet vårt. 
Jeg ber alle som bryr seg om artsmangfoldet i naturen vår om stille opp i Oslo. For dette gjelder ikke bare ulven må vite. Den neste som står for tur er gaupa. 
Alle våre store rovdyr er truet. Likevel har ikke våre myndigheter løftet en finger for å de ut av rødlista. Heller tvert om. 

Afrika er stolt av sine løver. Hvorfor er ikke vi stolte av våre ulver? Vår natur?

Ja, det hadde virkelig tatt seg ut om et Afrikansk land hadde drept 2/3 av sin bestand av løver.
Jeg er sikker på at flere nordmenn hadde engasjert seg om dette hadde vært løvene i Afrika det handlet om og ikke våre egne ulver. Hvorfor er det slik?

Bry deg om dyrearter i vår egen natur!  Det er noe som heter å feie for egen dør først!
Ulven slaktes ned i våre skoger i disse dager.
Møt opp i Oslo den 20. januar utenfor Stortinget kl. 13.30!

Hvis du ikke kan så signer underskriftskampanjer og lignende.






Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur