Inn i historien

Noen er i ferd med å skrive seg inn i historien på en særdeles dårlig måte.

Helgesen og hele Miljødirektoratet vil altså skrive seg inn i historiebøkene ved å rasere bestanden til en kritisk truet dyreart. Ulven - en fredet dyreart i Norge.
Nå i disse dager er familiemedlemmer fra Osedalen og Julussa reviret tatt av dage. Alfahannen fra Julussa reviret er drept. Tar de moren også og valpene står igjen alene, så har de ingen til å lære seg opp.
Valper er også skutt. Og flere dyr er skadeskutt.
Vi venter på tingrettens kjennelse. Kanskje finner retten at jakta strider mot loven. I mellomtiden kjører jegerne på det de kan. De klarer nok målet sitt. De sprenger flokkene i filler.

                                                 (Valpene som ble skutt i går).

Jegerne skriver seg også inn i historien i disse dager. Lisensjegerne gjør dette som privat personer. Det er ikke på oppdrag av Stortinget, selv om det er de som har tillat galskapen.
Jegernes handlinger må stå for egen regning.
Måten det gjøres på skrives også inn i historien som en sorgens kapittel. Ulven jaktes på av omkring 150 jegere med firhjulstrekkere.
Dyrene jaktes i dypsnøen. Stress og utmattelse er påkjenninger disse dyrene nå utsettes for. Akkurat som en streng vinter ikke er nok påkjenning for dyrenes overlevelse?

Og så har vi nordmenn generellt. Nordmenn skriver seg også inn i historien i disse dager.
Det blåser et gufs fra fortiden når nordmenn går bananas over ulv på melkekartongen. Dette hatet til en dyreart minner om tankegods fra 1800-tallet. Nei, det er enda verre for de hadde ikke kunnskapen. De trodde faktisk at ved å utrydde rovdyra gjorde de naturen en tjeneste. I dag vet de fleste av oss at naturen er et kompleks sampill med næringskjeder og økosystemer.
De fleste av oss har hørt om evolusjon og at arter har formet hverandre gjennom tusenvis av år. Dette pågår selvsagt fremdeles. Rovdyr - byttedyr har alltid påvirket hverandre. Ja, de har så og si formet hverandre. Dette stopper selvsagt ikke opp i 2018? Selv om vi mennesker er i ferd med å forkludre livet her på jorda og ødelegge for dette.
Mulig myndighetene må styrke biologiundervisningen i skolen? Det virker som mange nordmenn mener at artesmangfold ikke er viktig?
Det siste er jo at folk er i harnisk over Stormberg som har gått ut med at de støtter WWF og artsmangfoldet i naturen.
Folk som brenner Stormbergklær i protest skriver seg også inn i historien.
Det som er skremmende med det er at man skulle tro vi hadde kommet lenger.

I morgen eller på fredag kommer retten med sin kjennelse. Hvis retten finner at jakta strider mot loven, så mener jeg dette bør få konsekvenser. Helgesen må ta sin hatt å gå og andre fra Miljødirektoratet som har godkjent jakten må gå fra sine stillinger.
Da har politikerne begått faunakriminalitet. De kunne ha ventet til retten kom med sin kjennelse, men valgte å gjennomføre jakten på ulvefamilier som ikke har gjort noen dokumentert skade på beitedyr.
Det sier i grunnen litt. Her må det være sterke krefter i sving? Grunneiere, Skogsbaroner og jegere har fått det som de ville. Nå får de ha elgen for seg selv.

Uansett hva retten kommer frem til er dette triste dager for norsk naturforvaltning. Vi får inderlig håpe at politikere og myndigheter har nådd bunn-nivå nå.
Noe særlige stolte av sitt ettermæle vil de neppe være. For vinden må snu. Forskning og fagkunnskap må vinne over egeninteresser og næringsinteresser.
Det norske folk må også våkne. For er dette virkelig den retningen vi vil gå? Er det slik vi skal skrive oss inn i historien. Jeg har aldri vært stolt over våre forfedres utryddelsespolitikk.
I dag skammer jeg over nåtidens mennesker.





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur