Demonstrasjon

I går var det stor demonstrasjon i Oslo mot den ulvepolitikken som føres i landet for tiden.



Jeg er fremdeles meget forbannet over at myndighetene kunne rasere to friske fine ulveflokker, som ikke hadde gjort noe annet "galt" enn å spise elg.
Det som er et paradoks her er at nå kommer det sannsynligvis til å komme inn streifulv i disse områdene. Det er vanskeligere for ensomme ulver og nedlegge elg enn en ulveflokk, så derfor går de oftere på enklere bytter. Som sau.
Så nå kommer kanskje antall sau som blir tatt av ulv til å øke, til tross for at de har tatt ut disse flokkene. Dette blir nok et påskudd for å få drepe enda flere ulv. For en bakvendt politikk!

Det ble holdt mange flotte appeller i går. Den som har fått mest oppmerksomhet er nok Tore Hauge fra Rena. Det er tøft å være for ulv på bygda. Det har gjort inntrykk på folk hva Tore Hauge og kona hans har måtte gjennomgå på grunn av at de er FOR ulv.
Jeg er ikke overrasket. Jeg har fått meg noen overhøvlinger selv også, men det er selvsagt ingenting mot det Hauge har opplevd.
Jeg håper det blir bedre for Hauge og kona nå og ikke verre. Nå er i hvert fall hetsen og trakkaseringen kommet frem i lyset. Nå gjenstår det bare å lokke frem trollene, slik at de sprekker.
Det er mye som egentlig ikke tåler dagens lys.
Jeg har registrert at hetsen av Hauge fortsetter inne på rovdyrdebatt. Det er bare å ta seg en titt inn og se og dere vil se at det er ikke enkelt å være FOR ulv i dette landet.
Merk dere også det lave nivået på debatten.
Det er ikke kunnskap og fakta som preger debatten i hvert fall.

Vi er gudskjelov kvitt Vingle-Vidar Helgesen som Klima og miljøminister. Motstanderne er i harnisk nå som vi har fått Ola Elvestuen, eller Ulvestuen som motstandersiden kaller han.
Nå er nok dessverre heller ikke Elvestuen fri til å gjøre som han vil, men må ha regjeringen og Stortinget med seg, men nå har vi i hvert fall en minister som er FOR et naturmangfold som minister. Byråkraten Helgesen kan krype tilbake der han kom fra. Ingen visste hvor man hadde han og han klarte å gå inn i historien med den skamligste helomvendingen i manns minne.
Tenk å bli husket for denne nedslaktningen av en truet dyreart i Norge i moderne tid.
Det er flaut. Den internasjonale kritikken hagler.

Men i Norge får saken knapt dekning. Selv i går, etter markeringen i Oslo, så ble det såvidt nevnt på nyhetene. Mediene er ikke bevisst sin rolle når de massivt dekker de som roper høyest i en sak og velger og overse den andre siden. Som Siri Martinsen sa for noen dager siden, så har mediene "ulveblod" på sine hender ved å ta "parti"i denne saken.
I fjor på denne tiden, husker vi den massive dekningen som motstandersiden fikk under sin demonstrasjon. Motstandersiden fikk sponset busser av kommuner, skogeierorgansisasjoner og NJFF inn til hovedstaden. Gratis, på blant annet skattebetalernes regning, ble de fraktet inn foran Stortinget. Etterpå skryter de av hvor mange de var.
Hva er det å skryte av? Her er var det flust med elgjegere og grunneiere som beskyttet sine egne interesser ved å demonstrere foran Stortinget. For konflikten gjelder i minst like stor grad kampen om elgen, som om den handler om tap av sau til ulven.
I dag har jeg sett motstandere latterliggjøre demonstrasjonen i går ved å påpeke hvor få vi var. Nå var det 3000 mennesker som samlet seg foran Stortinget i går. Vi dro inn for EGEN regning og vi hadde NULL å tjene på å tale ulvens sak.
Likevel gjorde vi det. For vi taler naturens sak. Vi er for et biologisk mangfold i vår natur. Ulven er en del av dette biologiske mangfoldet.

Vi har absolutt ingenting å skamme oss over. I en tid der verden står overfor en masseutryddelse av arter, så trenger dyrearter mer VERN enn noen gang. Også dyrearter som ulv, selv om den ikke er truet globalt. Vi har et ansvar for våre dyrearter. Økologisk er artsmangfold viktig.
Forvaltningen av dyrearter må selvfølgelig basere seg i mye større grad på fag, forskning og kunnskap. Slik er det ikke i dag. I dag forvalter vi "brysomme" dyrearter ved å tilfredstille de som roper høyest.
Det er ikke verdig et moderne og opplyst land som Norge bør være.

Det pågår en krig i dag om naturen. To sider har lagt seg ned i hver sin skyttergrav. Frontene er harde og steile.
Jeg mener myndighetene her har en enorm oppgave foran seg før dette her blir farlig. Folk blir mobbet, trakkasert og personforfulgt. Det skjer stygge ting på begge sider.
Det må satses hardt på løsninger. Politikerne har gode lønninger og de skal tjene folket.
Løsningene må på bordet fort. Tiltak må iverksettes.

Og ulven må vi selvsagt leve med. Det er tross alt ikke 1800-talls politikk vi skal sysle med.

Jeg vil rette en stor takk til alle som stilte opp i går for ulven. Når Myndighetene svikter er det vår fordømte plikt å minne de på hvem de tjener, og det er oss FOLKET. Og flertallet i befolkningen er tross alt for ulv. De har dessuten lover og internasjonale avtaler og forholde seg til.
Den kommende rettsaken blir spennende i så måte. Dessverre skal ikke saken opp før i april. Innen da er nok alle de 42 ulvene felt og vi står igjen med en knøtt liten bestand av ulver.
Foreløpig har grunneiere og jegere og næringsinteresser vunnet, men siste ord i denne saken er selvsagt ikke sagt. Og hvis verden skal fortsette å bevege seg bakover, som i dette tilfellet, da blir det ingen vinnere, men bare tapere.






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur