Tomme bur - NÅ!!

I dag har regjeringen besluttet å opprettholde pelsdyrnæringen. Regjeringen ser altså bort fra solide vetrinærfaglige institusjoner og Mattilsynets bekymringer over burholdet. Så ufattelig trist og skuffende.

Verst er det selvfølgelig for de dyrene som fortsatt må bli født i et trangt nettingbur og være der hele livet, for så å bli flådd for sin pels.  Dyrene skal aldri få sjanse til å få oppleve gress under sine poter, løpe rundt i skog og mark, jakte og leve ut sine instinkter.
Vi tar fra rev og mink mulighet for et verdig liv. Vi tar i fra de alt.
Det er rett og slett ikke etisk holdbart å akseptere dyreplageri bare fordi det eksisterer et internasjonalt marked for luksusartikler.

Lurer på om de som har besluttet å beholde denne næringen har dyr selv? De må jo synes at det å sperre en hund eller en katt inne i slike bur hele livet er greit også da? Eller er rev og mink et mindreverdig dyr?
Miljødirektoratet forbyr å ha rev som kjæledyr, men hvis du stenger stakkar´n inne i et bur hele livet og lar dyret levet et miserabelt liv før den får strøm og blir flådd, så er det greit...
Jeg tror de fleste med et snev av empati for andre skapninger synes det er brutalt og grusomt og behandle dyr som rev og mink på denne måten.

Jeg har en bønn til alle som synes at reven og minken ikke hører hjemme i små nettingbur.
ENGASJER DEG!!!
Kom dere ut i gatene den 12. november og bli med på Noah´s fakkeltog mot pels!
Tro at det nytter å si i fra. Når politikerne merker på kroppen at majoriteten av befolkningen er imot, vil de ofte snu i en sak.
Politikere vil selvfølgelig ha makt, men hvis de blir redd for å miste denne makten, vil de ofte gjøre som majoriteten av befolkningen vil. En enkel meningsmåling er ikke nok. Politikerne må få øynene opp, "kjenne det litt på kroppen". Derfor tror jeg det er kjempe viktig med et synlig engasjement.
Politikerne er her på grunn av OSS. De har en jobb å gjøre for OSS. Dette må de aldri glemme og det er vår plikt å minne de på det.

Er ikke dyrevernssaker så viktig for deg? Du vil heller engasjere deg for mennesker, sier du?
Da vil jeg sitere et velkjent sitat av Gandhi:

"En nasjons storhet og den moralske framskritt kan måles etter hvordan den behandler sine dyr"

Et menneske med hjerte for dyrene, har som regel et stort hjerte for menneskene også. Det tror jeg.
Verden har gått fremover fordi engasjerte mennesker har kjempet for det. Hvis ingen hadde kjempet ville kanskje fortsatt slaveriet eksistert, vi hadde ikke hatt noe demokrati osv. Dyrene er også verdt å kjempe for. Det handler om moral og etikk. Hva slags mennesker ønsker vi å være?

Vi har det kanskje for godt i Norge. Vi får dekket våre behov. Vi trenger ikke å stå på barrikadene og kjempe for noe som helst.
Vi kan lene oss godt tilbake i sofaen og tenke at det angår ikke meg, jeg trenger ikke å mene så mye.

Dyr - har ingen stemme. Dyr kan ikke kjempe for sine egne liv. Men det kan du. Du kan være en stemme for de som ikke har en stemme i det hele tatt.
DU kan gjøre en forskjell. SAMMEN kan vi i hvert fall gjøre en betydelig forskjell. Vi kan kjempe sammen til den siste pelsfarm er jevnet med jorden.

"Vi må bli forandringen vi ønsker å se." 

12. november er arrangeres det fakkeltog i en rekke byer. Bli med å krev at burene tømmes NÅ!


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur