Vinglevidar Helgesen

Jeg respekterte Klima og miljøminister Vidar Helgesen. Han viste mot i ulvesaken når han omgjorde på vedtaket til Rovviltnemdene i fjor. Jeg syntes han hadde ryggrad, men jeg stolte aldri på han. Det viste seg å stemme. Denne såkalte MILJØMINISTEREN er nede i knestående.
Nå er det plutselig greit å skyte over halve bestandenav ulv. Til tross for at tapene har gått ned og vi har overproduksjon av sau. Ulven er ikke en gang det rovdyret som tar mest sau. Men så handler dette selvfølgelig om mye mer enn sau. Det handler om penger og om å verne sine egne interesser. Grunneiere og Skogsbaroner taper penger på at ulven tar elg, sin naturlige føde. Og jegerne vil ha ALL elgen sjæl.

Grådighet. Det er sterke krefter i sving. Det er selvsagt storkapitalen han har gjort knefall for. Med poltikernes velsignelse skal en dyreart vike i vår fauna. For grådighet.
Det er en trist utvikling vi ser i Norge. Verden begynner å få øyne opp for den masseutryddelsen av arter som pågår nå. Vern av dyrearter er til en viss grad på agendaen i de fleste land.
"Miljønasjonen" Norge synes altså det er greit å halvere bestanden til en kritisk truet dyreart. Heia Norge!
Politiker Arne Nævra uttalte i kveld på nyhetene i kveld at det er snart bare Vatikanstaten som har færre ulv enn Norge. Noe så flaut. Hva i huleste er det vi driver med? Er Stortinget fylt opp med ulvehatere og folk som ikke har forståelse av mangfoldet i naturen vår?
Vil de virkelig gå inn i historien som de verste miljøsvina i historien? På 1800-tallet utryddet de rovdyra på grunn av at de trodde det var riktig. Det var kunnskapsløshet. Akkurat det kan de ikke skylde på i dag. Politikerne VELGER å se bort fra fagkunnskap og forskning og tar avgjørelser basert på særinteresser. Det er rystende.

Jeg var medlem av gruppen "Vi som støtter Helgesen" på Facebook. Mannen var jo ute i hardt vær i fjor og jeg syntes han fortjente støtte. Jeg trakk selvfølgelig den støtten min i kveld. Mannen har selvsagt ingen ryggrad. Det har han nok aldri hatt. En mann med ryggrad er ingen vinglepetter eller vinglevidar. Helgesen har vist seg som den seigmannen han er. Myk som gummi.
Man kan sikkert si mye om Sylvi Listhaug, men hun står i hvert fall for det hun tror på. Vinglevidar kan ta hatten sin å gå. Folk man overhodet ikke vet hvor man har, er det verste jeg vet. De som snur kappa si etter vinden. Fysj.

Nå må vi som kjemper for truede dyrearter bare støtte opp om WWF som har gått mot sak mot staten for å redde ulven. Det er jo galskap at Klima og miljødepartementet fatter et vedtak om å skyte ulv både utenfor og innenfor sonen nå. I forrige uke stanset Oslo tingrett jakten midlertidig.
Heia WWF!

Ulven er selvsagt en del av vår natur og en del av økosystemet. En halvering av bestanden er det samme som å si at vi ikke vil ha ulv her. Vi vil at Sverige skal ta seg av bestanden og så skal vi beholde noen her for syns skyld. Det tar seg liksom ikke helt ut å utrydde ulven helt i vår tid... La oss snikutrydde den litt istedet...
Helgesen og co har baller på størrelse med et ekorn.
Hvorfor vingle slik i rovdyrdebatten? Alle skjønner at mange helst vil bare bli kvitt dyra, de har bare ikke mot nok til å si det rett ut.
Feigt er det. For hvis vi skal ha ulv i Norge skal den selvsagt forvaltes skikkelig. En kritisk truet dyreart skal da vernes og ikke halveres. Forvaltningen skal selvsagt  basere seg på forskning og kunnskap.

Så lenge man lever er det håp, sies det. Ulvene i våre skoger ligger dessverre svært tynt an. Det er kanskje ikke annet å vente fra nasjon som går bananas over en ulv på en melkekartong?




Kommentarer

  1. Nei, ikke noe poeng i det hele tatt. Fordi uttaket av ulv egentlig kun er snakk om de to flokkene i forbindelse med sona, da er tallet 16 av 112 altså ca 11-13% uttak. De resterende 26 ulver det jaktes på utenfor sona, er ikke engang sikkert eksisterer.... Iallefall finnes de ikke på noe offisielle tellingsraporter og det er meget tvilsomt at alle disse 26 vil bli tatt ut. Utfra et faglig og forvaltningsmessige hensyn, så er dette ikke engang uttak av fjorårets tilvekst, som var på 18%.... Så nei, her ser jeg bare et hylekor og opphausing av et forvaltningsmessig helt riktig avgjørelse, men savner selvfølgelig et større uttak også inne i sona.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur