Det er for galt

Det er for galt det som nå skjer i rovdyrpolitikken. Når miljøvernorganisasjoner må prøve å stoppe politikerne og den elendige politikken ved å dra saken inn for retten, er det noe som skurrer.
Når Miljødirektoratet likevel bestemmer seg for å fortsette jakten FØR en avgjørelse er tatt i tingretten, da er det HEL GALT.

Viser ikke hele Miljødirektoratet her en forakt for det norske rettssystemet? Hvorfor trumfer de igjennom denne avgjørelsen, når de fint kunne ha ventet noen dager?
Målet må være å få ødelagt mest mulig av to veletablerte familiegrupper? Julussa og Osedalen ulvene er to familiegrupper med valper under året, som ikke har vært noen trussel for beitenæringen så langt.
Men nå skal de utslettes.

                              (Bildet viser valpene fra Osdalsreviret og som nå skal skytes)

Om noen dager kan tingretten stanse hele jakta, men da kan det være for sent. Kanskje de finner at denne jakta strider mot loven.
Er det slik politikere skal trumfe igjennom en politikk? Situasjonen kan være slik at jegerne har fått skutt Alfahannen og alfahunnen i flokken. Da står valpene igjen alene.
Er dette i det hele tatt etisk forsvarlig? I mitt hodet er dette helt forkastelig. Befinner vi oss ikke straks i 2018?

Ulven er tross alt en kritisk truet dyreart i Norge. Det er ikke mange ulv i Skandinavia, selv om noen liker å fremstille det slik.

Ja, ulven tar sau og elg, men skal den ikke likevel ivaretas som alle andre truede dyrearter? Fjellreven og ulven er i omtrent nøyaktig samme situasjon. Ingen av artene er truet globalt, men i Norge er de det. Ingen hadde vel med vettet i behold behandlet fjellreven på samme måte som vi behandler ulven? Det hadde vært krise!
Men fordi ulven kommer i konflikt med mennesket, så er det greit?
Begrunnelsen for felling av ulveflokkene skal være jaktinteresse og belastningen ved å ha ulv rundt seg. Altså hensynet til jaktutøvelse og inntekter fra jaktutleie skal være en av grunnene til felling av to familegrupper av en kritisk truet art i Norge.
Naturen skal tilpasses noen få menneskers interesser og behov.

I Norge fortsetter man å late som om rovdyra ikke er tilbake i vår fauna. Alle de fire store rovdyra holdes nede på et truet nivå, og slik ser det ut til at Norge har tenkt å fortsette.
Sau fremfor ville dyr. 2 millioner sau slippes ut på beite, det er overproduksjon på sauekjøtt. Samme det, rovdyra skal vike.
Det er for galt. Særlig når man vet at verden befinner seg i en krise når det gjelder å ta vare på dyrearter. Dyrearter forsvinner nå i en rekordfart fra jordas overflate. De utryddes og fortrenges av oss mennesker.

Norge er et rikt og opplyst land. Skulle man tro da, men man kan jo begynne å lure når norske politikere velger å gå baklengs inn i fremtiden, istedenfor å være et foregangsland og ta skikkelig vare på sine dyrearter.
Og hvor er Venstre politikerene om dagen? Det er merkverdig tyst. Er vel mest interessert regjeringsmakt om dagen og travelt opptatt med å svelge kameler?
Send mail til de og legg et press på de! (trine.grande@stortinget.no, ola.elvestuen@stortinget.no) Og til han som liksom skal være MILJØMINISTER: postmottak@kld.dep.no.
Politkerne må i hvert fall få med seg at det er mange nordmenn som er svært misfornøyd med det som nå skjer!
Jeg savner også at politikere fra andre partier uttaler seg!

Ulvene i Julussa og Osedalen revirene har bare noen timer igjen å leve på norsk jord.
De har kun gjort en ting og det er å spise sin naturlige føde, elgen. Det tåler ikke Ola Nordmann, for han vil ikke dele, han vil dominere.
Flere hundre ulvejegere står nå klare for å skyte dyret de hater.
Jeg lurer på om de får bruke snøscootere? Det skulle ikke forundre meg fordi disse ulvene skal vel bøte med livet før tingretten får sagt sitt. Det som er ganske sikkert er at disse ulveflokkene vil bli ødelagt om noen få dager.

Ulven - et fredet dyr. Den blir behandlet som fredløs. Vi er nå vitne til en rovdyrforvaltning i full kollaps i Norge, for dette minner mer om faunakriminalitet enn politikk.

There's something rotten in the state of Norway....




Kommentarer

  1. Meget bra skrevet!
    Tilliten til landets politikere er svært svekket!
    Vi som liker norsk natur og dyreliv har dessverre stor grunn til bekymring for fremtiden.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk :) Ja, det er ikke rart man får politikerforakt...

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Når vei trumfer natur

Jakt og hogst i vårskogen