Stå opp for dyrene



Så må jeg gjøre det igjen. Gå i Fakkeltog mot pels. Jeg kan ikke si at jeg gjør det med glede akkurat, men at samvittigheten min sier at jeg må gjøre det.
For pelsdyrene SKAL ikke glemmes. At dyrevernsloven ikke skal gjelde for disse stakkars dyrene er en urett som er så stor og skammelig at det skal rettes søkeslys mot dette år etter år etter år. Helt til dette dyreplageriet opphører.
For dyreplageri er det. INGEN som er ved sine fulle fem hadde satt hunden sitt i et slikt bur hele livet og tvunget den å leve et slikt liv som pelsdyrene må. Hadde noen gjort noe slik hadde det endt med en dom i retten.
Det hadde blitt ramaskrik uten like om noen hadde begynt å behandle hunder eller katter på denne måten, så hvorfor lukker man øynene for et slikt dyreplageri som gjelder rev og mink?
De fleste har ikke noe forhold til rev eller mink. Kanskje det er lett å overse disse dyra, men dyrevernsloven skal selvfølgelig gjelde ALLE dyr. Det er ikke riktig å utnytte dyr grovt bare fordi de fleste ikke har noe forhold til arten.
Vetrinærinstituttet uttaler at reglene ikke sikrer dyrevelferd, og Mattilsynet har uttalt at de tviler på at man klarer å oppnå regler som gjør det.

Mange mennesker engasjerer seg gudskjelov for denne saken. Samfunnet eller historien hadde aldri endret seg hvis ikke noen hadde stått på barrikadene. Kanskje noe å tenke på her i Norge, hvor vi har det så godt at vi ikke trenger å kjempe for så mye.
Noen har kjempet før oss og banet vei.
Dyr fortjener også et verdig liv. Alle som er glad i kjæledyrene sine vet at dyr har personlighet. Dyr er et liv. De er ikke som oss, men kanskje heller ikke så ulike som vi tror noen ganger. De fortjener definitivt å ha det godt mens de lever. Spørsmålet er ikke om de kan resonnere eller snakke. Spørsmålet er: Kan de lide?

Mahatma Gandhi sa det slik: "En nasjons storhet og dens moralske framskritt kan måles etter hvordan den behandler sine dyr".

Pelsdyrene har ingen stemme. DU må være deres stemme!!


En rekke land har forstått det. De har lagt ned denne næringen.
Pels er UT. En rekke kjendiser stiller seg bak kampanjen, og mange av de store motehusene gjør det samme.



Møt opp på Fakkeltoget som arrangeres i en rekke byer på lørdag! Politikerene svikter gang på gang. Landbruksministeren er en tragedie i denne saken, det er så viktig at mennesker viser sin avsky mot disse beslutningene som vedtas.
Politikerne må vite at de ikke har sin støtte i folket i denne saken. Å kreve at de følger dyrevernsloven er det minste vi kan gjøre.




Håper nettopp DU stiller for dyrene på lørdag :-)






Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur