Ulven

Det er tøft å være ulv om dagen.



Tenk hvis du hadde vært så uheldig å bli født som ulv istedenfor menneske i Norge. Hvis du hadde vært ulv hadde du hatt det stritt. Du må oppfylle en rekke unaturlige kriterier. Du må selvsagt holde deg innenfor ulvesonen. Ellers er du fritt vilt. Fellingstillatelser blir gjerne gitt på flekken hvis du har nærmet deg sau.. Som ulv MÅ du skille på husdyr og byttedyr ellers så er det dødsdom. Egentlig skal du egentlig ikke ta ditt naturlige byttedyr heller, fordi en eller annen grunneier taper penger på at du spiser elgen "hans." Du må i hvert fall ikke finne på å spise elgen til Gunnar Adolf Gundersen. Gundersen sitter på Stortinget (eller gjorde) og har makt, han vil gjøre det surt for deg og dine artsfrender hvis han taper penger på deg. Er du så uheldig å befinne deg i Hedmark eller Oppland har du nå fått deg en mektig fiende. Knut Storberget som ny Fylkesmann vil ikke se nåde i din sjel. Tvert om.
Avisoverskriftene gjør det ikke bedre for deg. "SADIST PÅ FRIFOT". Overskrifter fint. Fakta er noe dritt. Kritisk journalistikk sa du?
Hvis SP gjør et brakvalg, ser det enda dystrere ut for deg og hele din slekt. Hvis du trodde at Gundersen og Storberget var dine fiender, så har du ennå ikke møtt fiende nummer 1; Vedum. Skrekk og gru.
Når nå Roviltnemdene i Hedmark, Oslo, Akerhus og Østfold møtes i morgen (26/6) for å fatte vedtak om lisensjakt neste vinter er det bare å begynne å grue seg. Det hjelper ikke om du er en utrydningstruet art i Norge. Det skal bli færre av sånne som deg i naturen, mye færre.
Hvis ikke skabben eller flåtten tar knekken på deg, så trues du av innavl. Det kan jo hende du blir nødt til å parre  deg med søstera di. Ikkje bra. Hvis du forlater flokken din for å prøve å finne deg en make og danne din egen flokk, ligger en lang og farefull vei foran deg. Du er nå en streifulv. Du må krysse grenser du ikke har lov til å krysse. Dette blir med livet som innsats. Siden villmarka har blitt mindre og mindre, vil du komme tettere inn på folk. Og folk vil ikke se deg. Folk vil ikke ha deg.
Når det nå skal jaktes på deg, blir flere virkemidler tatt i bruk for å få has på deg. Plotthunder får lov til å jage deg rundt i timesvis og hvis ikke de greier det så setter de inn i helikopter. For dø skal du. Koste hva det vil.
Det er få som bryr seg om at du er bra for naturen og at du som topp predator har en viktig rolle i naturen og at du er en viktig del av økosystemet.
Du må forholde deg til at nordmenn hater deg. Noen vil legge ut gift og skyte deg, andre vil "bare" forgifte ditt rykte.
Her er noen av holdningene du møter fra nordmenn som du deler naturen med:

Dette er noen kommentarer skrevet på ulvedebatt nylig:

Helt klart mest humant å utrydde den først som sist.

Hvorfor har vi dratt dette dyret hit for å plage oss. Det er jo bare en plage. Den jakter hunder, det jakter alle dyr bonden har. Rett og slett alle dyr bonden har. Rett og slett et dyr vi ikke vil ha rundt oss.

Vi har da for faen en rett og en plikt til å utrydde denna dritten, skyt og brenn!!!

Vi må lære av våre forfedre som gikk igjennom hele ulykken med ulv og fant allerede for mer enn hundre år siden at dem ikke kunne leve med ulver på dørterskelen. Men mange verneskrullinger må ha tragediene trykt inn i gapet på noe nytt noe dem får servert omtrent hver uke som går. Er på tide å begynne å fatte.

Her er det bare å bli kvitt all ulv. Vi har ingen nytte av den.

Dritten skal bort. Oppdrettsulv alt sammen.

Helgesenstøvere er ikke ulv. Det er en haug med råtne bastarder.

På tide å åpne for fri jakt nå, vekk med ugresset.

Det er ikke plass til ulv i Norge.

Mer skabb til ulven (med smilefjes).

Dette er en genetisk viktig ulv så den må få leve. Viktig å få spredd skabben slik at flere individer av dette udyret får leve.

Det er trist å være ulv i Norge. Trist som faen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur