Ikke glem pelsdyrene

Jeg så nettopp et videoklipp som stakk i hjertet mitt. Den viste en liten revevalp som prøvde å gå på nettinggulvet i buret sitt. Den hadde for små poter, slik at den datt igjennom og klarte ikke å gå.
Det gjør vondt å tenke på at denne revevalpen aldri skal få kjenne annet denne nettingen under potene sine. Det eneste den skal få gjøre er å gå inne i dette buret, frem og tilbake, kikke på de andre revene og se lengselsfullt ut på gresset og det som finnes utenfor.
Det er meget mulig at det klikker for den før den får strøm, blir flådd og ender opp som pelskåpe. Kanskje reven skal løpe som en gal etter sin egen hale, eller hoppe frem og tilbake med et apatisk blikk? Den begynner kanskje å gnage på seg selv eller annen rev, eller eter opp sine egne unger? Denne revevalpen er kanskje ei revetispe som skal føde sine valper på våren og i november blir ungene hennes flådd. Så blir hun gjort drektige på nytt, for så føde nye "pelskåper". I alle sine dager og alle sine netter skal hun leve slik.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1304951506184982&id=224916607521816&refid=18&_ft_=qid.6398899757474887629%3Amf_story_key.1341932765849667%3Atop_level_post_id.1341932765849667%3Atl_objid.1341932765849667

For en meningsløs tilværelse for rev og mink. For en meningsløs industri.

Men det mest meningsløse av alt er at vi har politikere og mennesker som mener at det er greit å behandle dyr på denne måten i 2017. Dyrevelferdsloven skal ikke gjelde for rev og mink. Men tro om noen av disse politikerne ville ha behandlet hunder eller katter på denne måten? Forhåpentligvis ikke. Hunder og katter har de et forhold til. Ingen med et snev av empati vil vel egentlig behandle et levende vesen på denne måten? Rev og mink er rovdyr. De er ville dyr, født i fangenskap. Dyrene er ikke tamme slik som hunder. I et lite nettingbur kan de på ingen måte leve ut det livet de er skapt til å gjøre.

Høyre bestemte nylig at de ikke vil gå inn for avvikling av pelsdyrholdet.
Nei vel, Høyre. Det er vel mange Høyre-velgere som liker å flotte seg med rev og mink. Vi vet i hvert fall hvilket syn dere har på dyr. Det samme med KRF, FRP og SP.
Det som er bra er at flesteparten av befolkningen er FOR avvikling av pelsdyrindustrien og jo yngre velgerne er desto større er antallet som er i mot industrien. Det gir et håp for fremtiden i hvert fall. Den yngre generasjonen har kommet et skritt videre når det gjelder etikk.
For meg er denne saken såpass viktig at jeg ikke kan støtte partier som som støtter denne dyremishandlingen.
Det blir begått en stor urett mot disse dyrene. År etter år etter år.

Jeg har gått i demonstrasjonstog i flere år nå mot pelsdyrindustrien. Jeg kommer nok til å gå i år også, selv om politikerne år etter år lukker både ører og hjerte. Vi må ikke glemme pelsdyrene.
For meg handler denne saken kun om en ting, og det er dyrevelferd.
Det kan aldri bli god dyrevelferd å ha rovdyr i bur. Dyr som i det fri ville ha levd et så totalt annerledes liv enn det de får i de små burene sine. Mer er det egentlig ikke å si om den saken. Tenk deg sjæl.
Punktum.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur