Redusere kjøttforbruket

Norge skal kutte minst 40 % av klimagassutslippene sine innen 2030. Det betyr at det er viktig at vi alle bidrar for å redusere vår egen belastning på klimaet. Det er mye vi kan gjøre for å redusere vårt klimafotavtrykk. Både små og store beslutninger har betydning, men selvsagt er det livstilsendringer som utgjør en forskjell.

Det som er enkelt å gjøre noe med, synes jeg, er å redusere kjøttforbruket. Kjøttforbruket har betydelig klimapåvirkning. Dette er det enkelt å gjøre noe med. Man sparer til og med penger på det. Godt for helsa er det også. Her er det altså en vinn - vinn situasjon ;)
Kjøttfri mandag har jeg skrevet om før på denne bloggen, og det er bra med en kjøttfri dag i uka. Nå viser det seg at det er ikke nok med en gang i uka for at det skal monne.
Men hvis du halverer kjøttforbruket ditt, så snakker vi....


Nå finne det masse deilige vegetar oppskrifter der ute. Jeg tenkte jeg skulle dele en suppeoppskrift. Kanskje blir det en inspirasjon til kjøttfri mandag i morgen eller en annen dag i uka?
Tror ikke du vil savne kjøtt eller fisk på tallerkenen. ;)

Tomat- og gulrotsuppe 

3 gulrøtter
1 rødløk
1/2 rød chili
6 dl grønnsaks buljong
2 bokser hermetiske tomater
1 appelsin
tabasco
salt og pepper
rømme eller creme fraiche


Fres gulrøtter, rødløk og chili i olje. Tilsett tomater og buljong og la det koke i ca. 15 minutter, til gulrøttene er møre og fine. Kjør suppen med en stavmikser til du får en jevn suppe.



Tilsett appelsinsaften og smak til med tabasco, salt og pepper.
Gi suppen et lite oppkok, og server med en liten rømmeklatt eller creme fraiche.



Velbekomme :)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur