Ekstraordinært uttak

Det gikk noe uker, og så er vi i gang igjen. Tre årsvalper i Julussa og Osdalen skal felles.
Disse valpene har altså klart å overleve 150 blodtørstige ulvejegere, de mistet hele sin familie og de har måtte klare seg selv gjennom tøff og streng vinter.
Og mens vi venter på en domsavgjørelse i april, så gir altså regjeringen etter for presset fra nærings og særinteresser i dette landet her.

Hjemmel: "Offentlig interesser av vesentlig betydning".
Med andre ord: elgjegernes interesser.

Det er dette som gjør meg så fly forbanna. For det blir mer og mer tydelig at det er næringsinteressene og særinteresser som vinner frem i dette landet her, mens naturen taper. Gang på gang ser vi det. Det gjør meg ikke bare forbanna, men trist langt inn i sjelen.
Vi er i 2018, det de kaller for den sjette masseutryddelsen av arter har startet og Norge skyter sine fredede dyr. På grunn av grådige og egoistiske mennesker!! Jeg gremmes.
For når skal vi få en kunnskapsbasert forvaltning? Med Ola Elvestuen som Miljø og klimaminister så trodde jeg vi ville få en mer vitenskapelig holdning til forvaltningen. Nå er jeg usikker.
Jeg er klar over at dette ikke kan være lett for Elvestuen som har "arvet" denne dritten som Helgesen satte i gang og han må jo i tillegg samarbeide med to håpløse partier på dette området, men jeg hadde faktisk håpet at Elvestuen ville klare å vente på den kommende rettssaken. Dette vedtaket ble visstnok gjort før jul, men jeg hadde et lite håp om at Elvestuen ville klare å stoppe det på et vis. I hvert fall hale det ut.
For hva skjer hvis retten finner denne jakten på utrydningstruede dyr ulovlig? Hvis WWF vinner saken, så må jo noen stilles til ansvar her? Der stiller selvsagt  først og fremt Helgesen først i rekken, men ved å gjennomføre dette vedtaket blir ikke Elvestuen helt uskyldig heller...
Det er jo ikke sikkert WWF vinner saken (det er jo liksom ingenting som går naturens vei lenger).



Det eneste som er bra er at det er SNO som skal uføre jakta på disse stakkars gjenlevende valpene og ikke disse ulvehatende jegerne som fløy rundt i skauen for en liten tid siden. Flere av disse dyra klarte de å skadeskyte. Folk som misliker en dyreart så sterkt burde ikke være de som får jakte på de.
Myndighetene åpnet opp for lisens felling på ulv, fordi det blant annet skulle øke aksepten for ulv. Yeah right. For hva er det vi har sett i det siste? Fellingslederne med flere har oppdatert profilbilde sitt med nullvisjon. Og så har jo flere av disse jegerne postet trofébilder med ulvene som ble felt.



Det er rett og slett kvalmt. Nå må politikerne åpne opp øynene snart og se hvilken retning dette tar. For aksepten for ulv er ikke økende i disse kretsene. Tvert i mot er det hatet til dette dyret som rår. For hva betyr nullvisjon? Disse vil overhodet ikke ha ulv i norske skoger.
Det er ofte myter som godtas som fakta i disse miljøene. Det er liksom jegerne som sitter inne med "kunnskapen", selv om det viser seg at jegerne ofte ikke kan nok om biologi, økologi og miljøvern.
De får i hvert fall "valuta" for sin lobbyvirksomhet og det å være høylytte.

I grunnskolen lærer barna at de fire store rovdyrene våre fredede. De er dermed forbudt å jakte på. Slik situasjonen er i Norge nå må vel dette nærmest bli vranglære?


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur