Redd ulven

Jeg er medlem av WWF og på onsdag tikket det inn i en SMS om at WWF går nå til rettsak mot den norske staten og krever ny ulveforvaltning.

Hurra, tenkte jeg. Jeg har lenge ment at det er det som må til. Forvaltningen av den kritisk truede arten i Norge er ikke bare elendig, men også hinsides all fornuft. 
For hvis man først skal ha ulv i Norge, noe som politikerne har vedtatt, så kan man ikke velge å skyte bort over halve bestanden.



50 ulver skal skytes til vinteren. Dette er omtrent 90 prosent av de helnorske ulvene. Skytingen av ulver som befinner seg utenfor ulvesonen er allerede i gang. Ulvene som lever innenfor sonen lever også utrygt. Dette skal klima og miljødepartementet avgjøre før nyttår. 
Gudene vet hva dette departement finner på og WWF ventet heller ikke på denne avgjørelsen. De går mot sak nå. WWF krever en helt annen forvaltning enn den vi nå er vitne til. De krever en bærekraftig forvaltning. 

Jeg kunne ikke vært mer enig med de. Det er balleløst å holde på sånn. Enten får de bestemme at det IKKE skal være ulv i Norge (noe som hadde vært helt hårreisende), eller så får Myndighetene sørge for en skikkelig forvaltning av dyrearten. En forvaltning som baserer seg på fagkunnskap og forskning og ikke særinteresser i samfunnet. Grunneiere og elgjegere SKAL ikke forvalte Norges ulver. De som skriker høyest skal IKKE legge grunnlaget forvaltningen. Menn som hater ulver skal IKKE sørge for en ulveforvaltning som er i strid med Grunnloven, naturmangfoldloven og Bernkonvensjonen. 

Fader heller altså. Ulvene har blitt holdt nede på et kritisk truet nivå hele tiden. Når ulvene nå har steget litt i antall, så går man altså inn for å rasere hele bestanden. Hva slags politikk er dette? 
Ulven er et sjeldent dyr i Skandinavia, men vi oppfører oss som om det er en slags invasjon av arten. Noe som selvfølgelig ikke er tilfelle. Det er bare at enkelte mennesker får det til å høres sånn ut. Og enkelte medier har en tendens til å henge seg på sånt tull. Det lages store overskrifter. Fakta er noe dritt. 

Norge bør skamme seg. Vi lever i en tid der antall arter på jorda stuper. De utryddes i en rekordfart på grunn av oss mennesker. Dette er selvsagt kjempe alvorlig, men jeg hører sjeldent politikere bekymre nevneverdig seg over dette. Menneskene som skal lede oss og føre oss inn i en bedre fremtid gir faen. Mange av de i hvert fall. Og unnskyld meg, men enkelte av de er så korka at de mener ulven bør utryddes fordi den ikke har noen NYTTEVERDI. Da utviser du ikke akkurat mye kunnskap om natur og dyreliv. Vi er totalt avhengig av naturen. Nå er det selvsagt ikke slik at Norge går til helvete på grunn av lite ulv, men det handler om å gjenvinne respekt og forståelse for balansen i naturen. 
Det handler om at menneskeheten må faktisk ta MER vare på naturen og her bør rike Norge selvsagt gå foran som et godt eksempel og ikke det motsatte. 

Det er bra at WWF og andre organisasjoner går til sak, men det er noe usigelig trist over det også. Her må altså organisasjoner, ildsjeler og folket kjempe mot sin egne Myndigheter for å redde en dyreart i Norsk natur.
Litt av en "miljønasjon".

Redd ulven, er WWF sin oppfordring. Min også. Gå inn på WWF sine sider og støtt saken.







Kommentarer

  1. hvor ulvene lever, DER TRIVES SKOVENE------ vi skal have ulve i skovene- ikke jægere----:-((((( ulvene ordner de syge dyr og de svage--- ingen menneskelig indblanding her.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur