Shame on you Os



Jeg har tidligere skrevet om Havnesjefen i Os. I dag gikk det som jeg fryktet. Ja, jeg forventet ikke annet av nordmenn. Vi har blitt et folkeslag som ikke kan leve med annet enn en Disney- natur. Naturen skal hele tiden være til for OSS. Ingenting skal være til bry for oss. Vi klager på måker som beskytter ungene sine. De bråker så fælt og er til bry. Bort med de! Vi skal slettes ikke ha noe som kan være farlig for oss. La oss kvitte oss med rovdyra! Det hogges i vårskogen, fuglereir ødelegges. Vi skal da tjene penger må vites. Vi tillater vannscooterkjøring som er en trussel for sjøfuglene. Litt moro skal vi nordmenn tross alt ha...

Jeg mener virkelig i at vi nordmenn har mistet respekten for natur og dyreliv. Mange har virkelig det. Og jeg kjenner at jeg har mistet tilsvarende respekt for nordmenn.

Svanefar ble avlivet. Til tross for massive protester. For gudskjelov finnes det også mange nordmenn som mener at det har gått for langt.

Ja, Svanefar var aggressiv. Ja, han gikk til angrep på folk. Ja, han var blitt et problem.

Jeg skal ikke skrive så mye om den saken. For det er for sent nå. Havnesjefen er død. Slått i hjel. Svanemor er alene igjen med ungene.

Det jeg derimot vil skrive om er ÅRSAKEN til at Havnesjefen ble så aggressiv. Nå er det ikke uvanlig at svaner med unger er aggressive altså. Misforstå meg rett. Svaner kan være aggressive. De beskytter territoriet sitt og ungene sine. Det er helt NATURLIG. Selv om det også sikkert blir for drøyt for nordmenn...
Havnesjefen ble ekstra aggressiv fordi han ble plaget i årevis! Innbyggere i Os utsatte han for dyreplageri. Folk har kastet steiner og pinner etter svanen. Han har til og med blitt dratt etter halsen langt til havs. Folk har kjørt med vannscooter og båter rundt han og terget svanen.
Det er mange av innbyggerne i Os som burde skamme seg i dag. Foreldre som ikke lærer opp barna sine, som ser en annen vei når barna kaster steiner etter fugler. Ungdommer som tror de er kule når de kjører etter en Svane med vannscooter. De er ikke annet enn empatiløse drittunger.
Voksne folk som er like ille. Det er skremmende det...

Så hva har dere gjort Os kommune? Dere vet jo at dyreplageriet har pågått i årevis?
Dere burde skamme dere, politikere i Os.
For dere er faktisk ikke kvitt problemet! Problemet et nemlig deres egen befolkning!! Aggressiviteten til Havnesjefen var bare et symptom. Årsaken er dyreplageri fra Os sin egen befolkning.

SHAME ON YOU!

Dette foreslår jeg:  Politiet burde jevnlig patruljere der dere vet det forekommer plaging av dyr og fugler. Dyreplaging må selvfølgelig anmeldes!
Foreldre bør ta en alvorsprat med sine barn om hvordan man oppfører seg mot levende vesener. (Forhåpentligvis vet de det selv).
Lærere i skolen i OS bør foreta ekstra undervisning i natur og dyreliv, selvsagt med en god dose etikk innblandet.
Kommunepolitikere bør bortsett fra å skamme seg, lage en plan på hvordan Norges øvrige befolkning ikke skal forbinde Os med dyreplageri i all fremtid.
En handlingsplan for god dyrevelferd fremover er vel på sin plass og hvordan man tar tak i det når det oppstår.

 For ellers blir det flaut. Og Os risikerer å oppleve akkurat det samme igjen. Nye svaner komme til, annet dyreliv kan også bli behandlet på samme måte. For det var ikke det at Havnesjefen var spesiell, men det at han ble spesielt dårlig behandlet. Helt til det siste faktisk. For ingen kan vel si at Os kommune har behandlet denne saken spesielt bra? Det endte med at Os slo ihjel sitt eget mobbeoffer.

Evig eies kun et dårlig rykte. I hvert fall hvis man ikke gjør noe med det!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Når vei trumfer natur

Jakt og hogst i vårskogen