Disney World på norsk



Welcome to Norway. Another kind of country.
Les denne:

http://www.nationen.no/article/det-vi-ikke-snakker-om/

Er det mulig å ha et mer forkvaklet syn på naturen? Jo, det vet jeg jo. Jeg debatterer jo på ulvedebatt. Der møter vi mange av denne Eleanor Schøning sine likemenn.
Men at Nationen velger å publisere dette makkverket?

Eleanor og co er selvsagt svært bekymret for de ville dyra sin dyrevelferd. Tenke seg til at dyr kan bli drept der ute i naturen....?
Det skal heller ikke stå på beskrivelsen av hvordan disse dyrene blir revet i filler og spist på levende av disse monstrene av noen ulver.

Det må stå svært så dårlig til med naturfagkunnskapen i dette landet her når vi faller ned på dette nivået her. Det er både trist og skremmende, og jeg tenker at politikerne i dette landet har en jobb å gjøre. De må finne ut hvordan de kan opplyse den norske befolkning om natur og dyreliv.
Det ser faktisk slik ut at store deler av den norske befolkningen ikke lenger ser det naturlig at dyr dreper dyr. Når ikke rovdyr skal få drepe sine naturlige byttedyr en gang, da har det gått for langt.
Er det virkelig blitt slik at dyr i skogen skal beskyttes mot rovdyr? Rovdyr kan som kjent ikke rusle inn på Biffhuset og bestille seg en saftig og stor steik. De må fange maten sin selv. Noen ganger så er naturen brutal. Noen hadde hatt gått av å svitsje fra Disney kanalen til Animal planet.
For naturen skal da vitterlig ikke være en Disney natur, der alle dyrene er snille mot hverandre og lever i skjønn forening. Naturen er heller ikke en Hakkebakkeskog der en kan vedta at naturens lover ikke skal gjelde lenger.
At på til har rovdyrmotstandere den frekkhetens nådegave og forteller oss dyrevernere eller naturforkjempere at det er VI som ikke forstår naturen. Det liksom vi som lever i Disney World...?

Jo da, vi forstår oss på naturen. Vi forstår også at deler av Norges befolkning liker å late som om at det IKKE finnes rovdyr i naturen vår. Sauen blir stadig vekk sluppet ut i rovdyras hjem (nemlig naturen) vel vitende om at mange av de kommer til bli tatt av rovdyr.
Det er stor motstand mot å komme med nye løsninger. På akkurat dette punktet går nemlig ikke verden framover. Det eneste som virker er nemlig å skyte rovdyra.
Her vil jeg minne om at alle de fire store rovdyra våres er UTRYDNINGSTRUET. Stortinget har vedtatt at vi skal ha rovdyr i Norge, også ulv.
Den eneste løsningen KAN IKKE være å skyte utrydningtruede dyr!! Det sier seg nesten selv.
Vi har ca. 100 bjørner igjen og enda færre ulv. You do the math.
Likevel får denne geværpolitikken fortsette.
Norge går foran som et skrekkelig dårlig eksempel i en tid der verden står overfor den sjette masseutryddelsen av arter. Verden trenger VERN av arter mer enn noensinne.

Men nordmenn verner om  sine egne interesser isteden. Folk på bygda er i harnisk fordi at de må dele elgen med ulven. Det å skyte over 30 000 elg hver høst er ikke nok. Det har nemlig vært en liten nedgang i elgbestanden på grunn av at ulv spiser elg. Stakkars elgjegere. Ikke kan de slippe bikkja si overalt heller. Noen gjør det selvsagt, selv om de vet at det er ulv der, og gråter sine krokodille tårer når Passopp endte i ulvens gap.

Det er også helt forferdelig at folk som bor nær natur må forholde seg til NATUR. For rovdyr er en del av naturen. Ulven har som kjent ikke drept noen mennesker i Norge på flere hundre år.
Det er vel 1000 ganger mer sannsynlig at du blir drept av naboen enn ulv?
Tidene forandrer seg. Folk i byene må forholde seg til mye mer kriminalitet, drap og voldtekter enn tidligere.
Folk på bygda må også ta innover seg at tidene forandrer seg. Rovdyra er tilbake. De skulle selvsagt aldri ha vært forsøkt utyddet, men der får vi tilgi våre forfedre for sin uvitenhet.
De visste ikke bedre.
I dag vet vi selvsagt at dette var feil. Naturen trenger rovdyr. Vi er avhengige av intakte økosystemer og vi mennesker kan aldri fylle rovdyrenes funksjon i naturen fullt og helt.
Folk som lever nær naturen må lære seg å forholde seg til at det finnes ville dyr der. Akkurat som byfolk må forholde seg til at det går mennesker som har opplevd krig og grusomheter og går som tikkende bomber blant tusenvis av mennesker.
Byfolk har opplevd å bli knivstukket på trikken og voldtatt i en sidegate.
Har bygdefolket opplevd å bli angrepet av en ulv eller en bjørn?
Jeg får bare lyst til å si: SHUT UP og kutt ut sytingen. Og når det gjelder sauen så er det mennesket som må finne løsningene. Før i tiden så gjetet selvsagt bøndene dyrene sine. Da rovdyra nærmest ble borte kunne man gjøre om på denne driftsmåten og slutte å gjete. Nå er rovdyra tilbake, men man skal fortsette å drive som de ikke er der?!? HÆ?

Jeg må også snakke litt om dyrevelferden som Eleanor er så bekymret over. Hun synes det er forferdelig at dyrene må oppleve dette. Nå er jo dette HELT NATURLIG og vært slik siden tidenes morgen. Mener hun da at alle dyr må beskyttes fra å lide en grusom død? Da må i så tilfelle alle katter få permanent husarrest, for de leker da virkelig med ofrene sine lenge før de dreper dem.
Jeg tipper at Eleanor ikke bryr seg nevneverdig om mus eller rotter.
Jeg tror kanskje hun heller ikke bryr seg nevneverdig om griser som aldri får vare ute i det fri for å rote i gjørma, men må stå på et betong gulv hele livet i en trang binge. Den eneste gangen grisen får kjenne frisk luft er på turen inn i slaktebilen som skal frakte den land og strand rundt før den ender sitt liv på slakteriet.
Eller pelsdyrene? Hva hadde Eleanor valgt hvis hun kunne velge mellom å være en fri elg som endte sitt liv ved å bli drept av ulver, eller være en rev som stod innesperret i et lite bur hele livet for å så få ei elektrisk stang opp i ræva før hun ble flådd? Jeg bare lurer....
Ikke sikkert Eleanor ville ha vært ei norsk ku heller som mister kalven sin rett etter fødselen. Morsinstinktet hadde hun hatt i behold og hun ville ha stått og rautet etter kalven sin dagevis, mens melka hennes skulle drikkes av mennesker.
Eller hva med ei burhøne?
Nei, Eleanor har nok å ta tak i, hvis hun virkelig bryr seg om dyrevelferd. Hun begynte bare i totalt feil ende...
For vi lever ikke i Disney World. Så gal har ikke verden blitt. Enda.




Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Når vei trumfer natur

Jakt og hogst i vårskogen