Norge - landet som hater naturen


Så måtte hun bøte med livet, Freya. Nok et tragisk eksempel på hvordan Norge som nasjon håndterer natur og dyreliv. Jeg blir så forbanna at jeg nesten sprekker. Jeg skammer meg over å være norsk. Virkelig. Jeg gjør det. For utad skal vi nordmenn liksom være et folkeslag som elsker naturen. For en vits. Vi blir ikke et naturfolk bare fordi vi flyr i fjellet eller cruiser rundt i dyre båter. 
Norges myndigheter kan i hvert fall slutte å fremstille Norge som et «naturland». 

Ingen som har plaget eller vært for nærgående mot Freya har fått noen konsekvenser av det, men Freya måtte dø. 

Nei, mennesker som er glade i naturen TAR VARE PÅ natur og dyreliv. De RESPEKTERER den og klarer å forholde seg til naturen den slik den er innrettet. Naturen kan selvsagt by på utfordringer, men naturen er tross alt ikke en park som er tilrettelagt for mennesker. Det er ikke en plass der vi skal bare nyte og slappe av, uten noen form for forstyrrelser. Vi er en del av naturen. Vi skal ikke herske over naturen og fjerne alle uromomenter som ikke passer oss. 

Vi ser det når det gjelder måker, duer, ulv og ikke minst Freya. Alt som ikke passer oss, skal fjernes. Og det skal ikke bare fjernes. Det skal dø. 

Freya måtte dø. En alt for forhastet konklusjon. Nå er snart finværet over. Regnet vil bøtte ned i Indre Oslofjord. Ferietiden er over. Antall møter med Freya hadde snart blitt redusert til et minimum. Freya hadde før eller senere kommet seg ut av Oslofjorden. 

Men så tok Norge opp geværet, slik vi pleier å gjøre. Pang. Der skrev vi oss nok en gang inn i historien som et skikkelig dårlig eksempel på naturforvaltning. 

Norge er altså det landet som skulle avlive Freya etter at det hadde gått bra i over to år rundt hele Nordsjøen.

Norge er et av verdens verste land når det kommer til å ta vare på ville dyr. Vi er et land som faktisk ikke er i stand til å tenke andre løsninger enn gevær. 

Såkalt "skadefelling" brukes utbredt i Norge når noen mener ville dyr er "til bry". 

Vi tillater jakt på rødlistede dyr i nasjonalparker, vi skyter ned bestandene av kritisk truede rovdyr, vi er et av de få landene i verden som bedriver sel- og hvalfangst. 

Hvis alle hadde holdt på som Norge, så hadde naturkrisen vært enda verre enn den allerede er. 

Andre land opplever at bjørner bader i bassengene deres, eller roter rundt i søpla. Elefanter tråkker ned avlingene til fattige folk, men de blir ikke avlivet for det. 

Vi lever på jorda. Det er natur her. Det finnes andre arter enn oss. Mennesker har til alle tider levd av naturen og levd med den. Mange har mistet livet på havet, på fjellet eller blitt drept av en slange eller en tiger. 

Det er å leve på jorda. Vi leer knapt på et øyelokk over alle dødsfallene i trafikken. Ironisk nok er visst dette bare NATURLIG. Noe som kan skje og dermed er akseptert, men når et dyr er involvert…. 

Ja, da må det bøte med livet. 

Trist som faen, Norge. Landet som hater naturen. 





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Slik får du perfekt avføring