Knekkebrød med brennesle


Brennesle - en irriterende plante tenker du kanskje? Men brennesle kan være både gode, sunne og nyttige. Det er mange retter hvor du kan putte i brennelse: supper, omeletter, paier, brød og knekkebrød!

Her kommer en oppskrift.

Knekkebrød med brennesle:

4 never brennesle
4 dl sammalt hvete
4 dl havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
Litt gresskarkjerner
1 ts salt
7 dl vann


Slik gjør du: 

Kok opp vann og legg brenneslene opp i. La dem forvelle. Hell av vannet og hakk dem.
Bland ingrediensene og la det stå og svelle en liten stund.
Sett ovnen på 160 grader. Dekk to plater med bakepapir, og smør røren tynt utover brettene.
Stek i 10 minutter, ta knekkebrødene ut og rut dem opp, stek videre i 30 minutter. Ta ut og legg på rist og sett inn igjen i ovnen. Skru av varmen og la døra på komfyren stå på gløtt til knekkebrødene der inne er sprøe og fine.

Nam nam



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

De stakkars jegerne

Ja, det er en parodi

Når vei trumfer natur